Yuzu Creme, Passionsfrugt og Sprøde Småkager med Zeste af Julie
Jeg kan godt lide at erstatte en tredjedel af hvedemelet med kastanjemel og en anden tredjedel med speltmel for at lave sunde og meget aromatiske småkager!
Ingredienser
Til cremen:
- 80 g yuzusaft (3 til 4 friske yuzu)
- Skal af 2 store yuzu
- 100 g sukker
- 120 g smør
- 4 æg + 4 æggeblommer
- 2 store passionsfrugter (100 g frugtkød)
Til småkagerne:
- 160 g mel
- 130 g blødt, saltet smør (men ikke for blødt)
- 60 g flormelis
- 40 g maizena
- Skal af ½ yuzu
- Sukker
- Nogle blomster til pynt
Fremgangsmåde:
- Forbered yuzucremen: I en gryde, pisk æggeblommerne og æggene sammen, tilsæt yuzusaft og skal, sukker og opvarm ved middel varme under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Tilsæt derefter smørret i små stykker og rør, indtil det er smeltet. Lad cremen afkøle og sæt den på køl.
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Forbered småkagerne: Blend alle ingredienser i en blender så kort tid som muligt, indtil dejen danner en kugle. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir i størrelsen på formen. Smør en rektangulær form med aftagelig bund og drys med en blanding af sukker og mel. Læg dejen i bunden af formen, forskær dejen i trekanter og bag i ovnen. Bag i 45 minutter.
- Skær småkagerne igen, mens de stadig er varme, og tag dem forsigtigt ud, når de er kølet af. Hæld yuzucremen i bunden af tallerkenerne, læg 2 småkagetrekanter ovenpå, tilsæt lidt bær og servér.