Grønt­sa­gerOpskrifterSa­la­top­skrif­ter

Wakame- og Rucolasalat med Valnødder og Appelsinvinaigrette

Alger er blevet meget populære i køkkenet, og her præsenterer vi en opskrift, hvor wakame spiller hovedrollen. Denne sunde ret kræver kun 10 minutters forberedelse. Klar til at komme i gang?

Ingredienser (4 personer)

  • 4 strimler tørret wakame
  • 1 mellemstor agurk
  • 50 g valnødder, skrællede
  • 200 g rød egebladsalat
  • 150 g vegetabilsk ost eller feta i tern

Til vinaigretten:

  • 5 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 50 ml appelsinsaft
  • En knivspids havsalt

Fremgangsmåde

  1. Læg wakame-strimlerne i blød i vand med et par dråber eddike i 5 minutter. Dræn dem derefter godt og skær dem i små stykker.
  2. Skræl agurken, så du laver et mønster med striber af skræl og uden skræl. Skær derefter i tynde skiver.
  3. Vask og hak egebladsalaten. Hak valnødderne groft med en skarp kniv.
  4. Bland alle ingredienserne til vinaigretten i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris eller brug en elektrisk blender.
  5. Anret ingredienserne på fire tallerkener og hæld vinaigretten over lige inden servering.
  6. For at intensivere smagen af valnødderne kan du riste dem let. Varm en slip-let-pande uden olie, tilsæt valnødderne og rør rundt for at undgå, at de brænder på. Når de er færdige, lad dem køle af, før du tilsætter dem til salaten.