Wakame- og Rucolasalat med Valnødder og Appelsinvinaigrette
Alger er blevet meget populære i køkkenet, og her præsenterer vi en opskrift, hvor wakame spiller hovedrollen. Denne sunde ret kræver kun 10 minutters forberedelse. Klar til at komme i gang?
Ingredienser (4 personer)
- 4 strimler tørret wakame
- 1 mellemstor agurk
- 50 g valnødder, skrællede
- 200 g rød egebladsalat
- 150 g vegetabilsk ost eller feta i tern
Til vinaigretten:
- 5 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 50 ml appelsinsaft
- En knivspids havsalt
Fremgangsmåde
- Læg wakame-strimlerne i blød i vand med et par dråber eddike i 5 minutter. Dræn dem derefter godt og skær dem i små stykker.
- Skræl agurken, så du laver et mønster med striber af skræl og uden skræl. Skær derefter i tynde skiver.
- Vask og hak egebladsalaten. Hak valnødderne groft med en skarp kniv.
- Bland alle ingredienserne til vinaigretten i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris eller brug en elektrisk blender.
- Anret ingredienserne på fire tallerkener og hæld vinaigretten over lige inden servering.
- For at intensivere smagen af valnødderne kan du riste dem let. Varm en slip-let-pande uden olie, tilsæt valnødderne og rør rundt for at undgå, at de brænder på. Når de er færdige, lad dem køle af, før du tilsætter dem til salaten.