Grønt­sa­gerLokalt køkkenOpskrifter

Vintersalat med ristede rosenkål, grønkål, æbler og ristede nødder







Vintersalat med ristede rosenkål, grønkål, æbler og ristede nødder

Beskrivelse: Her er en lækker vegetarisk salat, der får sin smag fra rosenkål, æbler, superfooden grønkål og valnødder. Perfekt som tilbehør eller hovedret til vintermånederne.

Ingredienser:

  • 500 g rosenkål
  • 1 bundt grønkål
  • 2 røde æbler
  • 2 teskefulde Santa Maria karry
  • 2 dl valnødder
  • 2 skalotteløg
  • 3 g Santa Maria chiliflager
  • 1 dl olivenolie
  • 3 spiseskefulde æblecidereddike
  • 1 teskefuld Santa Maria Tellicherry sort peber
  • 1 teskefuld Santa Maria stensalt
  • 1 dl tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Skyl rosenkålen, fjern de yderste blade, og læg dem på en bageplade. Tilsæt olie og salt, og rør rundt. Bag i ovnen i cirka 15 minutter, indtil kålen er blød og har en flot farve.
  3. Skyl grønkålen og riv den i stykker. Steg på høj varme i olie, og krydr med salt.
  4. Skær æblerne i store tern, og steg dem på høj varme i olie. Tilsæt karry og salt til sidst.
  5. Rist valnødderne i ovnen ved 150°C, indtil de er jævnt gyldne.
  6. Hak skalotteløg fint til dressingen. Bland løg, chiliflager, olivenolie, æblecidereddike, sort peber og salt.
  7. Læg alle ingredienserne i en skål, tilsæt dressingen, valnødderne og de tørrede tranebær.

Tip: Tilføj stegt halloumi for ekstra smag.