Opskrifter

Vegetarisk og Vegansk Sovs

En lækker, vegetarisk og endda vegansk sovs med en rig smag fra skalotteløg, sojasauce og timian. Perfekt som tilbehør til kartofler, vegetariske frikadeller eller rodfrugtsmos.

Ingredienser

  • 25 g margarine (flydende)
  • 25 g mel
  • 300 ml grøntsagsbouillon
  • Et nip tørret timian
  • Et nip paprika
  • 1 spiseskefuld sojasauce
  • 1 skalotteløg

Fremgangsmåde

  1. Hak skalotteløget meget fint, og steg det let i en gryde med en lille smule margarine, indtil det er blødt.
  2. Varm de resterende 20 g margarine i en lille gryde.
  3. Tilsæt melet og rør godt, indtil det danner en roux. En roux er en tykkere masse, der opstår ved at blande smeltet margarine med mel og bruges som base til at binde væsker. Lad rouxen stege kort under omrøring for at fjerne melsmagen.
  4. Tilsæt grøntsagsbouillonen lidt ad gangen, mens du pisker med en håndpisker, indtil det hele er optaget, og sovsen er glat.
  5. Krydr sovsen med timian og paprika, og tilsæt sojasaucen. Hvis du ønsker en mørkere sovs, kan du tilføje lidt ekstra sojasauce.
  6. Rør til sidst det stegte skalotteløg i sovsen.

Tips

  • Vil du have en tykkere sovs? Lad den koge lidt længere ind.
  • Ønsker du en mere flydende konsistens? Tilsæt en smule vand.
  • Sørg for, at både bouillonen og margarinen er veganske, hvis du ønsker en 100% plantebaseret sovs.
  • Du kan fryse sovsen i portioner i op til 3 måneder og altid have en nem løsning klar.