Grønt­sa­gerKultur og traditionerLokalt køkkenOpskrifter

Vegetarisk Hachee

Beskrivelse: I de kolde vinterdage er gryderetter, supper og ovnretter de mest lækre. En af de mest kendte, hollandske hachee, har vi i dag lavet helt plantebaseret/vegansk!

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 400 g østershatte
  • 300 g jackfruit
  • 3 skiver honningkage (fuldkorn) eller Albert Heijn fuldkorn honningkage i skiver
  • 2 spiseskefulde mild olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • 1 teskefuld stødt nellike
  • 3 spiseskefulde æblesirup
  • 1 teskefuld dijonsennep
  • 500 ml grøntsagsbouillon (Maggi)
  • En knivspids peber
  • 1 spiseskefuld majsstivelse
  • Peber og salt (efter smag)

Forberedelse:

  1. Pil og skær løgene i halve ringe. Riv østershattene i strimler og sæt dem til side.
  2. Tag jackfruiten ud af dåsen og skyl den godt med vand for at fjerne den sure smag. Klem den forsigtigt og træk stykkerne fra hinanden, som hvis det var “pulled chicken”.
  3. Riv honningkagen i små stykker og sæt den til side.
  4. Opvarm olivenolien i en stor gryde. Tilsæt de skivede løg og steg dem i 3-4 minutter, indtil de er gennemsigtige. Tilsæt derefter jackfruit og krydr med lidt peber og salt, og steg det i 2-3 minutter.
  5. Tilsæt østershattene og steg dem kort. Tilsæt straks laurbærblade og stødte nellike, og steg det hele, indtil løgene og østershattene er bløde.
  6. Skru ned for varmen og tilsæt æblesirup og sennep. Tilsæt også honningkagen og lidt grøntsagsbouillon, og rør det godt sammen. Tilsæt resten af grøntsagsbouillonen lidt efter lidt. Bring det i kog, skru derefter ned og tilsæt majsstivelse blandet med 1-2 spiseskefulde vand. Dæk gryden med et låg og lad det simre i mindst 30 minutter, rør regelmæssigt.
  7. Fjern låget og rør godt igennem. Smag til med peber og salt. Fjern laurbærbladene.
  8. Server hacheen straks med kartoffelmos, rødkål og/eller stegte æbler. Velbekomme!