Lækre drinks og cocktailsOpskrifterRetter til morgenmad

Tyrkiske Æg (Çılbır)

En lækker og original idé til morgenmad! Tyrkiske æg (Çılbır) er posjerede æg serveret på yoghurt med hvidløg og toppet med aromatisk smør med paprika og spidskommen.

Ingredienser (2 portioner)

Yoghurt

  • 250 ml græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 0,5 spsk hakket dild + ekstra til pynt
  • Salt og peber

Aromatisk smør

  • 60 g smør
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk stødt spidskommen

Posjerede æg

  • 4 æg

Desuden

  • Frisk mynte
  • Brød

Fremgangsmåde

  1. Bland græsk yoghurt med presset hvidløg, citronsaft, hakket dild, salt og peber. Fordel yoghurten på tallerkener.
  2. Lav det aromatiske smør: Smelt smørret på en pande, lad det koge op, fjern skummet, og fortsæt med at varme det ved lav varme i ca. 2 minutter, indtil det frigiver sin aroma. Tag panden af varmen, tilsæt paprika og spidskommen, og rør rundt.
  3. Lav posjerede æg: Kog vand i en gryde, rør rundt med en ske for at skabe en hvirvel. Slå ægget ud i en lille skål, og hæld det forsigtigt i det hvirvlende vand. Kog ved middelvarme i ca. 3 minutter, indtil hviden er stivnet, men blommen stadig er blød. Tag æggene op med en hulske og læg dem på yoghurten. Server 2 posjerede æg pr. portion.
  4. Hæld det aromatiske smør over æggene, drys med dild og friske mynteblade. Server med brød.