Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Tre hurtige supper

Beskrivelse: Disse opskrifter er lavet ud fra princippet “hvad der er i køleskabet”. Med enkle ingredienser og de rigtige krydderier kan du lave fantastiske retter på kun 20 minutter.

Indkøbsliste:

Løgsuppe med timian:

  • 4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 2 spiseskefulde smør
  • 1 spiseskefuld mel
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 teskefuld Santa Maria timian
  • 1 laurbærblad Santa Maria
  • Santa Maria salt

Tomatsuppe med safran:

  • 0,5 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pakke Santa Maria safran
  • 1 spiseskefuld rapsolie
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g tomatpuré
  • 0,5 teskefuld Santa Maria Tellicherry sort peber
  • Santa Maria salt
  • Hvid peber

Spicy majsuppe:

  • 2 dåser majs
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spiseskefuld rapsolie
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 teskefulde Santa Maria chiliflager
  • Santa Maria salt

Fremgangsmåde:

Løgsuppe med timian:

  1. Sauter løgene i smør i en gryde uden at brune dem.
  2. Tilsæt hvidløg, porre og mel, og steg i et par minutter.
  3. Tilsæt vin, bouillon, timian og laurbærblade. Rør rundt, indtil melet er opløst.
  4. Kog i 10 minutter, og smag til med salt og hvid peber.

Serveringsforslag: Drys med ristede ostebrødterninger.

Tomatsuppe med safran:

  1. Hak løg og hvidløg groft, og sauter dem i en gryde med olie og safran uden at brune dem.
  2. Tilsæt bouillon og tomatpuré, og bring det i kog.
  3. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.

Serveringsforslag: Tilsæt skaldyr som rejer eller laks og lidt flødeost. Server med frisk brød.

Spicy majsuppe:

  1. Hak hvidløg og løg. Sauter dem sammen med majs i olie i en gryde uden at brune dem.
  2. Tilsæt bouillon, og kog i ca. 10 minutter.
  3. Blend suppen med en stavblender, og tilsæt salt og chiliflager.

Serveringsforslag: Drys med avocado-stykker, sorte bønner, koriander og nachos.