Tre hurtige supper
Beskrivelse: Disse opskrifter er lavet ud fra princippet “hvad der er i køleskabet”. Med enkle ingredienser og de rigtige krydderier kan du lave fantastiske retter på kun 20 minutter.
Indkøbsliste:
Løgsuppe med timian:
- 4 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 porre
- 2 spiseskefulde smør
- 1 spiseskefuld mel
- 2 dl hvidvin
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 teskefuld Santa Maria timian
- 1 laurbærblad Santa Maria
- Santa Maria salt
Tomatsuppe med safran:
- 0,5 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 pakke Santa Maria safran
- 1 spiseskefuld rapsolie
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 400 g tomatpuré
- 0,5 teskefuld Santa Maria Tellicherry sort peber
- Santa Maria salt
- Hvid peber
Spicy majsuppe:
- 2 dåser majs
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spiseskefuld rapsolie
- 1 l grøntsagsbouillon
- 2 teskefulde Santa Maria chiliflager
- Santa Maria salt
Fremgangsmåde:
Løgsuppe med timian:
- Sauter løgene i smør i en gryde uden at brune dem.
- Tilsæt hvidløg, porre og mel, og steg i et par minutter.
- Tilsæt vin, bouillon, timian og laurbærblade. Rør rundt, indtil melet er opløst.
- Kog i 10 minutter, og smag til med salt og hvid peber.
Serveringsforslag: Drys med ristede ostebrødterninger.
Tomatsuppe med safran:
- Hak løg og hvidløg groft, og sauter dem i en gryde med olie og safran uden at brune dem.
- Tilsæt bouillon og tomatpuré, og bring det i kog.
- Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Serveringsforslag: Tilsæt skaldyr som rejer eller laks og lidt flødeost. Server med frisk brød.
Spicy majsuppe:
- Hak hvidløg og løg. Sauter dem sammen med majs i olie i en gryde uden at brune dem.
- Tilsæt bouillon, og kog i ca. 10 minutter.
- Blend suppen med en stavblender, og tilsæt salt og chiliflager.
Serveringsforslag: Drys med avocado-stykker, sorte bønner, koriander og nachos.