Lokalt køkkenOpskrifterVarme og hyggelige supper

Toscansk Suppe med Bønner og Zucchini

Ingredienser (2 portioner)

  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 løg
  • 1 gulerod
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hvide bønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1/2 tsk tørret merian
  • 1/2 zucchini
  • En håndfuld spinat
  • Til servering: basilikum og revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolien op i en gryde og steg det hakkede løg. Tilsæt den skrællede og hakkede gulerod og steg i ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt det revne hvidløg og rør rundt. Steg kort og hæld derefter den varme bouillon i. Bring suppen i kog.
  3. Tilsæt hele dåsen med bønner (inklusive væsken) samt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og merian. Krydr med salt og peber. Bring suppen i kog, dæk gryden til og lad den simre i ca. 10 minutter.
  4. Tilsæt den hakkede zucchini og lad suppen simre i yderligere 10 minutter. Et minut før servering tilsættes den skyllede spinat.
  5. Server suppen med revet parmesan og frisk basilikum på toppen.