Toscansk Suppe med Bønner og Zucchini
Ingredienser (2 portioner)
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 løg
- 1 gulerod
- 2 fed hvidløg
- 1 liter kyllinge- eller grøntsagsbouillon
- 1 dåse hvide bønner
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 1/2 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk tørret merian
- 1/2 zucchini
- En håndfuld spinat
- Til servering: basilikum og revet parmesan
Fremgangsmåde
- Varm olivenolien op i en gryde og steg det hakkede løg. Tilsæt den skrællede og hakkede gulerod og steg i ca. 5 minutter.
- Tilsæt det revne hvidløg og rør rundt. Steg kort og hæld derefter den varme bouillon i. Bring suppen i kog.
- Tilsæt hele dåsen med bønner (inklusive væsken) samt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og merian. Krydr med salt og peber. Bring suppen i kog, dæk gryden til og lad den simre i ca. 10 minutter.
- Tilsæt den hakkede zucchini og lad suppen simre i yderligere 10 minutter. Et minut før servering tilsættes den skyllede spinat.
- Server suppen med revet parmesan og frisk basilikum på toppen.