Tofu Spyd med Grøntsager
Tror du, at en vegansk BBQ er kompliceret? Med disse krydrede tofu spyd med grøntsager er det alt andet end kedeligt. 100% plantebaseret, nærende og utrolig smagfuld – det er en sikker vinder!
Ingredienser
- 500 g tofu
- 2 spsk tomatpure
- 1 teskefuld sambal
- 3 spsk soyasauce
- 1 teskefuld røget paprika
- 0,5 teskefuld hvidløgspulver
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk vand
- Salt og peber efter smag
- 2 løg
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rød peberfrugt
- 200 g cherrytomater
Udstyr
- Satayspyd
- Grillpande eller BBQ
Forberedelse
- Tag tofuen ud af pakken og pres overskydende væske ud. Skær tofuen i tern og læg dem i en skål.
- Bland tomatpure, sambal, soyasauce, røget paprika, hvidløgspulver, olivenolie, vand, salt og peber i en skål. Hæld blandingen over tofuen og fordel den godt med hænderne.
- Dæk skålen til og lad den stå i køleskabet i 15 minutter.
- Skær løg, courgette, aubergine og rød peberfrugt i 1 cm store stykker. Skyl grøntsagerne og cherrytomaterne godt.
- Tag tofuen ud af køleskabet og begynd at lave spyd. Sæt grøntsager og tofuen på satayspyd og læg dem på en bakke.
- Forvarm en grillpande eller BBQ og grill spydene i 5-6 minutter. Vend dem regelmæssigt, så alle sider bliver jævnt tilberedte.
- Server spydene straks og eventuelt pynt med sesamfrø og frisk persille.