Gril­l­madHurtige snacksOpskrifter

Tofu Spyd med Grøntsager

Tror du, at en vegansk BBQ er kompliceret? Med disse krydrede tofu spyd med grøntsager er det alt andet end kedeligt. 100% plantebaseret, nærende og utrolig smagfuld – det er en sikker vinder!

Ingredienser

  • 500 g tofu
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 teskefuld sambal
  • 3 spsk soyasauce
  • 1 teskefuld røget paprika
  • 0,5 teskefuld hvidløgspulver
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk vand
  • Salt og peber efter smag
  • 2 løg
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g cherrytomater

Udstyr

  • Satayspyd
  • Grillpande eller BBQ

Forberedelse

  1. Tag tofuen ud af pakken og pres overskydende væske ud. Skær tofuen i tern og læg dem i en skål.
  2. Bland tomatpure, sambal, soyasauce, røget paprika, hvidløgspulver, olivenolie, vand, salt og peber i en skål. Hæld blandingen over tofuen og fordel den godt med hænderne.
  3. Dæk skålen til og lad den stå i køleskabet i 15 minutter.
  4. Skær løg, courgette, aubergine og rød peberfrugt i 1 cm store stykker. Skyl grøntsagerne og cherrytomaterne godt.
  5. Tag tofuen ud af køleskabet og begynd at lave spyd. Sæt grøntsager og tofuen på satayspyd og læg dem på en bakke.
  6. Forvarm en grillpande eller BBQ og grill spydene i 5-6 minutter. Vend dem regelmæssigt, så alle sider bliver jævnt tilberedte.
  7. Server spydene straks og eventuelt pynt med sesamfrø og frisk persille.