Kage opskrifterLokalt køkkenOpskrifter

Tofarvet Iskiks

Ingredienser til Bunden

  • 32 tørre småkager

Ingredienser til Hvid Creme

  • 600 g mascarpone
  • 200 g fløde
  • 180 g flormelis
  • 10 g gelatine
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 50 g vand

Ingredienser til Chokoladecreme

  • 430 g mascarpone
  • 130 g lun fløde
  • 140 g flormelis
  • 8 g gelatine
  • 200 g mørk chokolade
  • 40 g vand

Ingredienser til “Pingvin” Glasur

  • 450 g mørk chokolade (50%)
  • 150 g hakkede hasselnødder
  • 200 g kakaosmør
  • 40 g solsikkeolie

Fremgangsmåde

Forbered Bunden

For at lave disse tofarvede iskiks, skal du bruge en rektangulær form på 20×24 cm med lige kanter og mindst 4 cm i højden. Beklæd kanterne med en stribe acetat, og læg 16 småkager i bunden. Sørg for at lade et par millimeter være mellem hver småkage. Stil formen i køleskabet.

Hvid Creme

Læg gelatinen i en skål med 50 g vand, og lad den trække. Smelt den derefter i mikroovnen ved 600 W i nogle få sekunder. Pisk mascarpone med flormelis i en skål med en elpisker. Tilsæt vaniljeekstrakt, fløde og den smeltede gelatine. Når cremen er blevet tyk, hæld den i formen over småkagerne og jævn overfladen med en spartel. Stil formen i fryseren i cirka 30 minutter.

Chokoladecreme

Læg gelatinen i en skål med 40 g vand, og lad den trække. Smelt mascarpone med flormelis, og smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Tilsæt lun fløde til den smeltede chokolade og hæld det i mascarpone-blandingen. Tilsæt også gelatinen, og rør godt med en piskeris. Hæld denne chokoladecreme over det hvide lag i formen.

Samling

Jævn overfladen igen, og læg de resterende småkager ovenpå med samme orientering som bunden. Stil formen tilbage i fryseren i yderligere 30 minutter. Når tiden er gået, fjern formen og skær isen i individuelle portioner med en skarp kniv langs kanterne af småkagerne. Opbevar de færdige iskiks i fryseren.

“Pingvin” Glasur

Smelt chokoladen med kakaosmør i mikroovnen eller over vandbad. Tilsæt solsikkeolie og de hakkede hasselnødder, og rør blandingen. Lad temperaturen falde til 36°C. Dyp de frosne iskiks halvt ned i glasuren, og lad overskydende glasur dryppe af. Læg dem på en bageplade dækket med bagepapir, og server dem, når glasuren er størknet.