Thailandsk rød karrysuppe med nudler
En nem og lækker måde at få masser af grøntsager ind i din kost er ved at lave suppe. Denne thailandske røde karrysuppe er fuld af smag, farverig og utrolig nærende.
Ingredienser
- 1 rødløg
- 1 cm frisk ingefær
- 3 fed hvidløg
- 1/2 blomkål
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 500 g tofu
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 tsk gurkemeje
- Chiliflager (valgfrit)
- Salt og peber efter smag
- 400 ml kokosmælk
- 750 ml grøntsagsbouillon
- 150 g nudler
- 1 lime
- 2 forårsløg
- Sesamfrø
Fremgangsmåde
- Hak rødløg, ingefær og hvidløg fint.
- Skær blomkålen i små buketter, gulerødderne i tynde skiver, peberfrugten i strimler og tofuen i tern.
- Varm olivenolien op i en stor gryde ved middel varme.
- Svits rødløg, hvidløg og ingefær i olien i et par minutter.
- Tilsæt rød karrypasta, gurkemeje, chiliflager, salt og peber. Steg det i et par minutter og tilsæt en smule vand for at undgå, at det brænder på.
- Kom blomkål, gulerødder og peberfrugt i gryden, og rør godt rundt, så krydderierne fordeles.
- Hæld kokosmælk og grøntsagsbouillon i gryden, og tilsæt tofuen. Bring suppen til en let simren og kog i 10-15 minutter, indtil grøntsagerne er møre og tofuen blød.
- Pres saften fra den ene halvdel af limen i suppen. Skær forårsløg i tynde skiver.
- Tilføj nudlerne de sidste 4-5 minutter og lad dem koge med, indtil de er møre.
- Hæld suppen i dybe skåle og pynt med forårsløg og sesamfrø. Servér med en limebåd som tilbehør.
Tips
Du kan vælge at koge nudlerne separat og tilføje dem til suppen senere. Det forhindrer, at nudlerne bliver bløde, hvis du gemmer suppen til senere.