Lokalt køkkenOpskrifterVarme og hyggelige supper

Syltet Agurkesuppe

Baseret på bouillon eller fond

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille løg
  • 1 gulerod
  • 1,5 liter bouillon (f.eks. kylling, grøntsager eller fond)
  • 300 g kartofler (ca. 3 stk.)
  • 4 mellemstore syltede agurker
  • 150 g creme fraiche (18%)
  • 4 spsk hakket purløg

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en gryde sammen med olivenolie, og steg det hakkede løg indtil det bliver gennemsigtigt.
  2. Tilsæt den skrællede og hakkede gulerod, og steg i yderligere ca. 3 minutter under omrøring.
  3. Hæld den varme bouillon i, og bring det i kog. Dæk gryden, sænk varmen, og lad det simre i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt de skrællede og ternede kartofler, og lad det koge i yderligere ca. 10 minutter.
  5. Tilsæt de revne syltede agurker samt 1/2 kop syltelage, hvis det er tilgængeligt. Lad suppen simre i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen.
  6. Tilsæt hakket purløg samt creme fraiche, der er rørt op med 2 spsk vand og derefter blandet med nogle skefulde af suppen, før det hældes i gryden.