Syltet Agurkesuppe
Baseret på bouillon eller fond
Ingredienser (4 portioner)
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 lille løg
- 1 gulerod
- 1,5 liter bouillon (f.eks. kylling, grøntsager eller fond)
- 300 g kartofler (ca. 3 stk.)
- 4 mellemstore syltede agurker
- 150 g creme fraiche (18%)
- 4 spsk hakket purløg
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde sammen med olivenolie, og steg det hakkede løg indtil det bliver gennemsigtigt.
- Tilsæt den skrællede og hakkede gulerod, og steg i yderligere ca. 3 minutter under omrøring.
- Hæld den varme bouillon i, og bring det i kog. Dæk gryden, sænk varmen, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt de skrællede og ternede kartofler, og lad det koge i yderligere ca. 10 minutter.
- Tilsæt de revne syltede agurker samt 1/2 kop syltelage, hvis det er tilgængeligt. Lad suppen simre i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen.
- Tilsæt hakket purløg samt creme fraiche, der er rørt op med 2 spsk vand og derefter blandet med nogle skefulde af suppen, før det hældes i gryden.