Svinefilet med pebersauce og champignonsauce
Med peberrods-kartoffelmos
Ingredienser (4 portioner)
- 1 svinemørbrad (500 g)
- Havsalt og 2 spsk groftmalet sort peber
- 2 spsk olivenolie eller vegetabilsk olie
Sauce med champignon
- 350 g champignon
- 1/2 kop varm bouillon eller vand
- Få stykker tørrede svampe
- 2 tsk Worcestershire sauce (eller sojasauce)
- 1 lille løg
- 2 spsk hakket persille
- 1 spsk smør
- 1 spsk brandy eller whisky (valgfrit)
- 1 spsk sennep (fx dijon)
- 1/4 kop (60 ml) fløde (30%)
Peberrods-kartoffelmos
- 800 g kartofler
- 2 spsk peberrod
- 1 spsk smør
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C. Forbered ingredienserne til champignonsaucen, skær større champignoner i skiver og lad de mindre være hele. Kog bouillon eller vand sammen med tørrede svampe, og bland derefter med Worcestershire sauce. Hak persillen og løget.
Gnid mørbraden med salt og peber, og pensl den med 1 spsk olie. Varm en pande op, og brun mørbraden på alle sider i ca. 2-3 minutter. Læg den derefter i ovnen og bag i 18 minutter. Lad kødet hvile i 8 minutter, før det skæres i skiver.
Sauce med champignon
På samme pande, hvor kødet blev stegt, smelt smørret. Tilsæt champignoner og løg, og steg dem ved høj varme, indtil champignonerne er gyldne. Tilsæt sennep og brandy, og lad det simre kort. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det koge i ca. 4 minutter, indtil saucen tykner. Drys persille i til sidst.
Peberrods-kartoffelmos
Kog kartoflerne i saltet vand. Mos dem med smør og peberrod.
Servering
Anret kartoffelmosen på tallerkenen, skær mørbraden i skiver og hæld champignonsauce over. Pynt med frisk persille og server med din yndlingssalat.