Svampesuppe
En nem og lækker opskrift på cremet svampesuppe med den fyldige smag af svampe og et strejf af timian. Perfekt til efteråret og klar på kun 30 minutter.
Ingredienser
- 1 rødløg
- 400 g blandede svampe (kantareller, shiitake, østershatte)
- 2 fed hvidløg
- 1 klat smør
- 100 ml madlavningsfløde
- Et nip timian
- 1 liter grøntsagsbouillon
- Salt og peber efter smag
- Frisk persille til pynt
Materialer
- Stavblender
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og pres hvidløget. Varm smørret i en gryde og steg løg og hvidløg i et par minutter.
- Skær svampene i mindre stykker og tilsæt dem sammen med timian. Steg det hele ved middel varme i ca. 10 minutter, indtil det meste væske er fordampet.
- Tag cirka en tredjedel af svampene op og gem dem til senere.
- Hæld bouillonen i gryden og bring det hele i kog. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, indtil den er glat.
- Tilsæt madlavningsfløde, rør det godt ud, og bring suppen tilbage på blusset, indtil den koger let. Smag til med salt og peber.
- Kom de gemte svampe tilbage i suppen og varm den igennem i et minut.
- Server suppen i skåle og pynt med frisk eller tørret persille.
Tip
Erstat en del af svampene med kastanjechampignon for variation.