OpskrifterVarme og hyggelige supper

Svampesuppe

En nem og lækker opskrift på cremet svampesuppe med den fyldige smag af svampe og et strejf af timian. Perfekt til efteråret og klar på kun 30 minutter.

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 400 g blandede svampe (kantareller, shiitake, østershatte)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 klat smør
  • 100 ml madlavningsfløde
  • Et nip timian
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk persille til pynt

Materialer

  • Stavblender

Fremgangsmåde

  1. Hak løget fint og pres hvidløget. Varm smørret i en gryde og steg løg og hvidløg i et par minutter.
  2. Skær svampene i mindre stykker og tilsæt dem sammen med timian. Steg det hele ved middel varme i ca. 10 minutter, indtil det meste væske er fordampet.
  3. Tag cirka en tredjedel af svampene op og gem dem til senere.
  4. Hæld bouillonen i gryden og bring det hele i kog. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, indtil den er glat.
  5. Tilsæt madlavningsfløde, rør det godt ud, og bring suppen tilbage på blusset, indtil den koger let. Smag til med salt og peber.
  6. Kom de gemte svampe tilbage i suppen og varm den igennem i et minut.
  7. Server suppen i skåle og pynt med frisk eller tørret persille.

Tip

Erstat en del af svampene med kastanjechampignon for variation.