Kage opskrifterLokalt køkkenLækre desserterOpskrifterRetter til morgenmad

Sprød æbletærte med nødder

Hvad siger du til kombinationen af æbler og nødder? Denne sprøde æbletærte bekræfter, at det er en perfekt kombination. Mellem to lag sprød smørdej gemmer sig en rig og saftig fyldning af revne æbler og ristede hasselnødder. Det er den slags tærte, vi alle gerne vil nyde, når sommerferien går på hæld.

Sprød æbletærte med nødder fra Sisters Bakery

Ingredienser:

Til dejen:

  • 350 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk
  • ½ tsk bagepulver
  • Revet skal af en citron

Til fyldet:

  • 150 g malede valnødder eller hasselnødder
  • 150 g flormelis
  • Ca. 7 store æbler
  • 5 æg
  • 1 spsk rasp
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje

Til glasur:

  • 200 g flormelis
  • Saften af 1 citron

Fremgangsmåde:

Man kan aldrig få nok gode opskrifter på æbletærter. Denne version med sprød dej og fyld af æbler og nødder er både saftig og lækker, og passer perfekt til efteråret.

Forberedelse af dejen:

Bland de tørre ingredienser – sigtet hvedemel, flormelis og bagepulver – i en skål. Riv det kolde smør henover blandingen, så det er nemmere at arbejde med. Tilsæt æg, mælk og citronskal, og ælt det hele sammen til en glat dej. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, så den bliver fast og lettere at arbejde med.

Forberedelse af fyldet:

Skræl æblerne, fjern kernehusene og riv dem på et fint eller medium rivejern. Pisk æggeblommerne sammen med sukker, indtil du har en luftig creme. Tilsæt de revne æbler, vanilje, malede ristede nødder, rasp og bagepulver, og rør det hele godt sammen. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i æbleblandingen.

Samling af tærten:

Del den afkølede dej i to lige store dele og rul dem ud på et meldrysset bord i størrelsen af din bageplade. Smør bagepladen med smør, drys den med mel, og læg den ene del af dejen i bunden. Fordel fyldet jævnt over dejen og dæk det med den anden dejplade. Prik overfladen med en gaffel og bag tærten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 35-40 minutter, indtil dejen er sprød og gylden.

Glasering:

Mens tærten stadig er varm, pensles den med en glasur lavet af flormelis og citronsaft. Glasuren størkner hurtigt og giver tærten en dejlig syrlig sødme. Lad tærten køle af, før den skæres i firkanter og serveres.

Æbletærter

Man kan aldrig få nok opskrifter på æbletærter – fra enkle klassikere til mere avancerede kombinationer og festkager. Her er nogle flere opskrifter fra min samling, som du kan prøve næste gang:

  • Klassisk æbletærte
  • Æbletærte med kvarkfyld
  • Sprød æbletærte med smuldredej
  • Festlig æblekage med karamelglasur