Lækre ideer til aftensmadOpskrifter

Spidskål Stamppot med Valnødder

Denne spidskål stamppot er en lækker kombination af cremede kartofler, søde stegte æbler og sprøde valnødder med et strejf af karry. Perfekt til en hyggelig aften, og denne ret samler sæsonens smage i én måltid!

Ingredienser

  • 1 kg melne kartofler (skåret i stykker og skrællet)
  • 500 g spidskål (skåret i tynde strimler)
  • 2 Elstar æbler (skåret i tern)
  • 1 hvidløg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 2 spiseskefuld mild olivenolie
  • 1 teskefuld karrypulver
  • 0,5 teskefuld kanel
  • 100 g urostede valnødder
  • 150 ml sojamælk (Alpro)
  • 0,5 teskefuld muskatnød
  • Salt og peber efter smag

Forberedelse

  1. Kog en stor gryde med saltet vand. Tilsæt kartoffelstykkerne og kog i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre.
  2. Mens kartoflerne koger, opvarmes 1 spiseskefuld olivenolie i en stor pande. Tilsæt løget og steg det på medium varme, indtil det bliver gennemsigtigt. Tilsæt hvidløget og karrypulveret, og steg i endnu et minut.
  3. Tilsæt den skårne spidskål. Steg det under omrøring i ca. 5-7 minutter, indtil spidskålen er faldet sammen og blevet let mørt. Smag til med salt og peber.
  4. Varm en stegepande op med lidt olivenolie. Tilsæt æblestykkerne og kanelen, og steg på medium varme i 5-7 minutter, eller indtil æblerne er bløde og begynder at karamellisere. Tilsæt de hakkede valnødder og steg yderligere et par minutter.
  5. Når kartoflerne er færdige, hældes de af, og de tilsættes til panden med spidskål. Tilsæt sojamælk (start med 150 ml og tilsæt mere efter behov) og muskatnød. Mos det hele til en glat stamppot. Smag til og juster med mere salt og peber, hvis nødvendigt.
  6. Server spidskål stamppot på tallerkener og top med de stegte æbler og valnødder.