Spätzle med Zucchinicreme Kartofler og Muslinger
Ingredienser til Zucchinicremen
- 400 g zucchini
- 40 g ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk frisk persille
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber efter smag
Ingredienser til Muslingerne
- 1 kg muslinger
- 50 g ekstra jomfru olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt frisk persille
- 100 g hvidvin
- Salt efter behov
Ingredienser til Kartoflerne
- 300 g kartofler
- 40 g ekstra jomfru olivenolie
- Salt efter behov
Ingredienser til Spätzle
- 50 g mel type 00
- 150 g vand
- 3 æg
- Friskpurløg efter behov
- Revet muskatnød efter behov
- Salt efter behov
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
Tilberedning
Zucchinicremen
Vask zucchinierne, fjern enderne, og skær dem i 1 cm tern. Varm olien i en gryde sammen med halveret hvidløg, og steg det til det er gyldent. Fjern hvidløget, tilsæt zucchinierne, og steg dem ved middel varme, indtil de er møre, men stadig lidt al dente. Sluk for varmen, tilsæt salt og peber, og blend med 100 g muslingevand til en glat creme. Hold cremen varm.
Kartoflerne
Vask og skræl kartoflerne, skær dem i små tern på ca. ½ cm, og steg dem i olivenolie i en non-stick pande, indtil de er gyldne og sprøde. Tilsæt salt og sæt dem til side.
Muslingerne
Rens muslingerne under rindende vand, fjern skægget og skrub skallerne med en børste. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt hvidløg og steg kort. Tilsæt muslingerne, vin og persille, og dæk gryden til. Lad muslingerne åbne sig på få minutter. Fjern skallerne og gem nogle muslinger til pynt. Filtrér muslingevandet og sæt det til side.
Spätzle
Bring en stor gryde vand i kog. I en skål piskes æggene med vand, mel, olivenolie, salt, muskatnød og finthakket purløg, indtil du får en glat dej. Lad dejen hvile i 15 minutter dækket af plastfolie.
Når vandet koger, tilsæt salt, og brug en spätzlemaskine til at presse dejen i små dråber ned i vandet. Efter et par minutter, når spätzlene flyder op, tag dem op med en hulske.
Samling
Tilsæt de kogte spätzle til muslingevandet i en pande, og rør godt rundt, indtil vandet er absorberet og spätzlene er cremede. Tilsæt muslinger, kartofler og revet røget ost. Sluk for varmen og rør osten i, indtil den er smeltet.
På en tallerken anretter du den varme zucchinicreme i bunden, lægger en portion spätzle ovenpå, pynter med muslinger og drypper med en smule olivenolie.