Spansk bondomelet med løg og chorizo
p>Beskrivelse:
Denne omelet er enkel og meget mættende. Den indeholder kartofler, chorizo og æg, og er toppet med løg og masser af ost. Perfekt til både morgenmad og aftensmad!
Ingredienser:
- 300 g kartofler
- 2 spiseskefulde rapsolie
- 2 stk. chorizo
- 10 æg
- 1 løg
- 1 dl revet ost
- 1 rød peberfrugt
- 0,25 teskefuld Santa Maria stensalt
- 1 ml Santa Maria Tellicherry sort peber
- Purløg
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200˚C.
- Skræl og skær kartoflerne i tern på cirka 2×2 cm. Steg dem i rapsolie på en ovnfast pande i cirka 5 minutter ved middel varme.
- Skær chorizo, peberfrugt og løg i tynde skiver. Tilsæt dem på panden og steg i yderligere cirka 4 minutter.
- Pisk æggene i en skål og tilsæt salt og peber.
- Hæld æggene over kartoflerne og steg ved middel varme i yderligere 4 minutter.
- Drys osten over og sæt panden i ovnen. Bag i cirka 10 minutter, eller indtil osten bliver gyldenbrun.
- Drys med purløg og server med en frisk salat.