Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifterRetter til morgenmad

Spansk bondomelet med løg og chorizo

p>Beskrivelse:
Denne omelet er enkel og meget mættende. Den indeholder kartofler, chorizo og æg, og er toppet med løg og masser af ost. Perfekt til både morgenmad og aftensmad!

Ingredienser:

  • 300 g kartofler
  • 2 spiseskefulde rapsolie
  • 2 stk. chorizo
  • 10 æg
  • 1 løg
  • 1 dl revet ost
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,25 teskefuld Santa Maria stensalt
  • 1 ml Santa Maria Tellicherry sort peber
  • Purløg

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200˚C.
  2. Skræl og skær kartoflerne i tern på cirka 2×2 cm. Steg dem i rapsolie på en ovnfast pande i cirka 5 minutter ved middel varme.
  3. Skær chorizo, peberfrugt og løg i tynde skiver. Tilsæt dem på panden og steg i yderligere cirka 4 minutter.
  4. Pisk æggene i en skål og tilsæt salt og peber.
  5. Hæld æggene over kartoflerne og steg ved middel varme i yderligere 4 minutter.
  6. Drys osten over og sæt panden i ovnen. Bag i cirka 10 minutter, eller indtil osten bliver gyldenbrun.
  7. Drys med purløg og server med en frisk salat.