Smørdejshorn: Opskrift for at opnå bløde og sprøde horn som på caféen
Ingredienser
- MEL – 70 g
- VAND – 70 g
- FRISK GÆR – 15 g
Til dejen
- MANITOBA MEL – 230 g
- MEL – 230 g
- FRISK MÆLK – 180 g
- ÆG – 2
- SUCKER – 100 g
- BLØDT SMØR – 60 g
- REVET CITRONSKAL – fra 1 citron
- VANILJEEKSTRAKT – 1 teskefuld
- SALT – 8 g
Til Smørcreme
- SMØR – 70 g
- SUCKER – 70 g
Til pensling og dekoration
- Æggeblomme – 1
- MÆLK – efter behov
- FLORMELIS – efter behov
De sprøde smørdejshorn er luftige, lagdelte boller med en duft af citron og vanilje. Perfekte til morgenmad eller som en eftermiddagsnack, kan de nydes både alene eller fyldes med flødecreme eller frugtmarmelade. Smørdejshornene minder om de franske croissanter, men adskiller sig med tilsætning af æg og vanilje.
Sådan laver du smørdejshorn
- Lav en fordej ved at blande mel og vand med opløst gær. Lad den hæve til dobbelt størrelse, og tilsæt derefter det resterende mel.
- Bland de øvrige ingredienser (æg, sukker og mælk) i dejen. Når den begynder at tage form, tilsæt det bløde smør i små bidder, salt og aromaerne.
- Ælt dejen, indtil den er glat og smidig, og lad den hæve i 2-3 timer, til den er fordoblet i volumen.
- Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til kugler. Lad dem hvile i 10 minutter.
- Rul hver kugle ud på en let melet overflade, og lad dem hvile yderligere 10 minutter.
- Rul dem derefter ud til tynde cirkler, cirka på størrelse med en tallerken, og smør smørcreme på hver cirkel.
- Læg dem oven på hinanden, og den øverste skal ikke smøres.
- Tryk kanterne sammen, og rul de otte lag sammen til en stor cirkel. Skær cirklen i 4 dele og derefter i 3 for at få 12 trekanter.
- Lav et lille snit i bunden af hver trekant og rul dem sammen til horn.
- Placér smørdejshornene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, dækket af plastfolie.
- Pensl hornene med æggeblommen og lidt mælk, og bag dem ved 200 °C i cirka 20 minutter.
- Tag dem ud og drys med lidt flormelis. Smørdejshornene er klar til servering!