Skovbærkage
Denne skovbærkage smager fantastisk og er nem at lave. En luftig kagebund med skovbær og et strejf af vanilje. Perfekt til kaffe eller som dessert. Server med en skefuld flødeskum.
Ingredienser
- 180 g smør
- 230 g selvhævende mel
- 220 g sukker
- 1 knivspids salt
- 3 store æg
- 60 g creme fraiche
- 1 spiseskefuld majsstivelse
- 1 teskefuld vaniljeekstrakt
- 200 g skovbær (hindbær)
- Flormelis til pensling
Udstyr
- Springform 18-20 cm
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør bageformen og dæk bunden med bagepapir.
- Visp smørret sammen med sukkeret i en skål.
- Slå æggene i ét ad gangen, og tilsæt derefter vaniljeekstrakt.
- Bland kort selvhævende mel i dejen, indtil det er helt optaget, og tilsæt derefter creme fraiche.
- Læg skovbærrene (gem et par til dekorering) i en skål og tilsæt majsstivelse. Rør forsigtigt i dejen.
- Hæld dejen i formen, og fordel de resterende skovbær på toppen.
- Bag kagen i cirka 50 minutter, eller indtil den er gennembagt. Test med en tandstik.
- Lad kagen køle af, og drys med flormelis. Server eventuelt med flødeskum.