Grønt­sa­gerLokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Sauteret Svinekød med 5 Krydderier

Purløg eller forårsløg kan erstatte løgtoppe.

Ingredienser

  • 600 g nakkekam af svin, i 1 eller 2 stykker
  • 4 spsk sojasovs
  • 1 spsk risvin
  • 1 tsk Maizena
  • 4 spsk jordnøddeolie
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk fem-krydderi pulver
  • 2 spsk østerssovs
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 mild frisk chili eller chilipulver
  • 2 æg
  • 200 g jasminris
  • 1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde:

  1. Bring en gryde vand i kog. Når vandet koger, tilsæt risene og kog dem i 8 minutter.
  2. Skær nakkekammen i ca. 1 cm tykke strimler.
  3. Dræn risene og skyl dem med koldt vand. Sæt til side.
  4. Mariner svinekødet i 10 minutter med 2 spsk sojasovs, 1 spsk risvin, sesamolie og Maizena opløst i 1 spsk vand.
  5. Skær peberfrugterne i strimler. Hak chilien fint, hvis den er frisk. Hak hvidløg, løg og forårsløg.
  6. Opvarm wokken med jordnøddeolie og svits det marinerede svinekød ved høj varme i 3-4 minutter. Sæt til side.
  7. Tilsæt lidt mere olie til wokken. Svits hvidløg og løg ved middel varme i ca. 5 minutter med lidt vand. Dæk til af og til og tilsæt vand, hvis det begynder at brænde på.
  8. Tilføj svinekødet og steg yderligere 1-2 minutter, mens du tilsætter peberfrugt, hakket frisk chili eller tørret chili, 1 spsk sojasovs, østerssovs, fem-krydderi pulver og sukker. Sæt til side.
  9. Hæld lidt olie i wokken, pisk æggene sammen og hæld dem i. Lad dem stege i 2 minutter.
  10. Fjern omeletten og skær den i strimler.
  11. Tilsæt lidt olie til wokken igen. Varm wokken op ved høj varme, tilsæt risene, lidt salt, 1 spsk sojasovs, de hakkede forårsløg og omeletten. Steg alt ved høj varme og server i et fad.