Sauteret Svinekød med 5 Krydderier
Purløg eller forårsløg kan erstatte løgtoppe.
Ingredienser
- 600 g nakkekam af svin, i 1 eller 2 stykker
- 4 spsk sojasovs
- 1 spsk risvin
- 1 tsk Maizena
- 4 spsk jordnøddeolie
- 1 spsk sesamolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk sukker
- 3 spsk fem-krydderi pulver
- 2 spsk østerssovs
- ½ rød peberfrugt
- ½ grøn peberfrugt
- 1 mild frisk chili eller chilipulver
- 2 æg
- 200 g jasminris
- 1 bundt forårsløg
Fremgangsmåde:
- Bring en gryde vand i kog. Når vandet koger, tilsæt risene og kog dem i 8 minutter.
- Skær nakkekammen i ca. 1 cm tykke strimler.
- Dræn risene og skyl dem med koldt vand. Sæt til side.
- Mariner svinekødet i 10 minutter med 2 spsk sojasovs, 1 spsk risvin, sesamolie og Maizena opløst i 1 spsk vand.
- Skær peberfrugterne i strimler. Hak chilien fint, hvis den er frisk. Hak hvidløg, løg og forårsløg.
- Opvarm wokken med jordnøddeolie og svits det marinerede svinekød ved høj varme i 3-4 minutter. Sæt til side.
- Tilsæt lidt mere olie til wokken. Svits hvidløg og løg ved middel varme i ca. 5 minutter med lidt vand. Dæk til af og til og tilsæt vand, hvis det begynder at brænde på.
- Tilføj svinekødet og steg yderligere 1-2 minutter, mens du tilsætter peberfrugt, hakket frisk chili eller tørret chili, 1 spsk sojasovs, østerssovs, fem-krydderi pulver og sukker. Sæt til side.
- Hæld lidt olie i wokken, pisk æggene sammen og hæld dem i. Lad dem stege i 2 minutter.
- Fjern omeletten og skær den i strimler.
- Tilsæt lidt olie til wokken igen. Varm wokken op ved høj varme, tilsæt risene, lidt salt, 1 spsk sojasovs, de hakkede forårsløg og omeletten. Steg alt ved høj varme og server i et fad.
