Salat med røde endiver og blå ost
Med sprøde skiver af lufttørret skinke, smilende æg, æble og pekannødder er denne salat med røde endiver og tern af blå ost en skøn blanding af smage.
Ingredienser
- 120 g blå ost i tern
- 4-5 røde endiver
- 4 æg
- 2 skalotteløg
- 1 grønt æble
- 1 citron
- 4 skiver lufttørret skinke
- 40 g pekannødder
- Flagesalt
- Peber
Til vinaigretten
- 1 spsk Dijon-sennep
- 1 cl æblecidereddike
- 4 cl olivenolie
Fremgangsmåde
Kog æggene i 6-7 minutter, så de er smilende, og lad dem derefter køle af. Skær æblet i tern og dryp med citronsaft for at forhindre oxidation. Hak skalotteløgene fint.
Læg skiver af lufttørret skinke mellem to stykker bagepapir og bag dem i ovnen mellem to bageplader i 10 minutter. Sæt til side.
Pisk æblecidereddike, olivenolie og Dijon-sennep sammen, indtil du får en ensartet vinaigrette. Skær endiverne i skiver og bland dem med skalotteløg og vinaigretten.
Servering
Anret salaten på tallerkener. Tilføj endiverne, drys med sprøde skinkechips, æbletern, smilende æg, tern af blå ost og et par pekannødder. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Velbekomme!