Græsk madLokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Salat med Gedeost, Mandariner og Tranebær

Frisk og smagfuld salat med blød gedeost, saftige mandariner, tranebær og sprøde valnødder. Top den med en sød honning-vinaigrette for et ekstra pift.

Ingredienser

Til 2 portioner

  • 6 spsk tørrede tranebær
  • 1 hoved romainesalat
  • 1 kop rucola
  • 100 g blød modnet gedeost (i rulleform)
  • 4 mandariner
  • 0,5 kop valnødder

Dressing

  • 2 tsk honning-sennep
  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk ahornsirup eller honning

Fremgangsmåde

  1. Hæld kogende vand over tranebærrene og lad dem trække i et par minutter.
  2. Vask og tør romainesalaten grundigt. Skær den i mindre stykker og læg den i salatskåle. Tilsæt skyllet og tørret rucola.
  3. Tilføj skiver af gedeost og drys med valnødder.
  4. Skræl mandarinerne, skær kødet i både eller fjern membranerne for en finere præsentation. Placer dem ovenpå salaten.
  5. Hæld vandet fra tranebærrene og tilføj dem til salaten.
  6. Bland ingredienserne til dressingen grundigt og hæld den over salaten lige før servering.