Salat med Gedeost, Mandariner og Tranebær
Frisk og smagfuld salat med blød gedeost, saftige mandariner, tranebær og sprøde valnødder. Top den med en sød honning-vinaigrette for et ekstra pift.
Ingredienser
Til 2 portioner
- 6 spsk tørrede tranebær
- 1 hoved romainesalat
- 1 kop rucola
- 100 g blød modnet gedeost (i rulleform)
- 4 mandariner
- 0,5 kop valnødder
Dressing
- 2 tsk honning-sennep
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk ahornsirup eller honning
Fremgangsmåde
- Hæld kogende vand over tranebærrene og lad dem trække i et par minutter.
- Vask og tør romainesalaten grundigt. Skær den i mindre stykker og læg den i salatskåle. Tilsæt skyllet og tørret rucola.
- Tilføj skiver af gedeost og drys med valnødder.
- Skræl mandarinerne, skær kødet i både eller fjern membranerne for en finere præsentation. Placer dem ovenpå salaten.
- Hæld vandet fra tranebærrene og tilføj dem til salaten.
- Bland ingredienserne til dressingen grundigt og hæld den over salaten lige før servering.