Lækre drinks og cocktailsOpskrifter

Sådan laver du en Aperol Spritz – Den mest forfriskende italienske cocktail

Aperol Spritz stammer oprindeligt fra Italien og blev lavet med prosecco, en hvid mousserende vin, der ligner cava eller champagne. I starten blev cocktailen lavet med forskellige proportioner af prosecco og forskellige lokale likører som Cynar, Campari eller den berømte Aperol. Aperol, som blev introduceret i 1920’erne, er en bitter likør, der giver cocktailen sin karakteristiske citrusagtige smag.

I dag tilhører de fleste af disse likører Campari-gruppen, som i perioden 2000-2010 lavede en stor marketingkampagne for at promovere Aperol Spritz. Denne cocktail er ideel som aperitif i weekenden før et måltid, ligesom vermouth. Nu hvor vejret er lidt varmere, anbefaler vi, at du nyder denne forfriskende drink, der er enkel at lave.

Ingredienser

  • 90 ml cava brut eller prosecco brut
  • 60 ml Aperol
  • 30 ml danskvand
  • 1 skive appelsin
  • Is

Fremgangsmåde til Aperol Spritz

Start med at vælge et vinglas. Selvom det også kan serveres i et ballonformet glas, er det en smagssag. Fyld glasset halvt med is og rør forsigtigt, så glasset køles ned. Du kan også sætte glasset i fryseren et par minutter for ekstra kulde. Derefter tilsætter du 90 ml prosecco brut eller cava, 30 ml danskvand og 60 ml Aperol.

Rør forsigtigt med en cocktail-ske og pynt med en skive appelsin. I nogle restauranter, især i Venedig, serveres Aperol Spritz også med en oliven på en tandstik eller en kvist rosmarin, men sidstnævnte kan give for meget aroma til cocktailen.

Serveringstips

Aperol Spritz passer perfekt til ristede nødder, som “gildas” eller stegte mandler. Det er den perfekte cocktail til at nyde i solen eller som en aperitif før måltider.