Rødkål med Æble
Lær at lave lækker stuvet rødkål med æble, kanel og aromatiske krydderier. Perfekt som tilbehør til mange retter!
Ingredienser
- 1 rødkål (ca. 800 g)
- 2 æbler
- 1 rødløg
- 2 kanelstænger (eller 1 teskefuld stødt kanel)
- 5 nelliker
- 2 laurbærblade
- 2 spiseskefulde brun farin
- 2 spiseskefulde æblecidereddike
- Et nip salt og peber
- 350 ml vand
- 1 klat smør (plantebaseret)
Fremgangsmåde
- Fjern eventuelle hårde eller beskadigede yderblade fra rødkålen.
- Stik nellikerne ind i laurbærbladene.
- Del rødkålen i kvarte, fjern den hårde stok, og snit kålen i tynde strimler.
- Hak rødløget fint og svits det i smørret i en stor gryde.
- Tilsæt rødkålen og derefter farin, kanel, æblecidereddike, salt, peber, vand samt laurbærblade med nelliker.
- Bring det hele i kog og lad det simre ved lav varme i ca. 40 minutter. Rør af og til.
- Skræl æblerne og skær dem i tern. Tilsæt dem til rødkålen og lad det simre yderligere 10 minutter.
- Kontroller, om rødkålen er mør. Fjern nelliker og laurbærblade inden servering.
Servering
Server rødkålen med kartoffelmos og (veganske) frikadeller eller hachis for et komplet måltid.
Tips
- Tilsæt 2 håndfulde rosiner samtidig med æblerne for ekstra sødme.
- Giv retten en asiatisk twist ved at erstatte noget af vandet med kokosmælk og tilsætte 1 teskefuld gurkemeje.