Lækre ideer til aftensmadOpskrifter

Rødkål med Æble

Lær at lave lækker stuvet rødkål med æble, kanel og aromatiske krydderier. Perfekt som tilbehør til mange retter!

Ingredienser

  • 1 rødkål (ca. 800 g)
  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • 2 kanelstænger (eller 1 teskefuld stødt kanel)
  • 5 nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 2 spiseskefulde brun farin
  • 2 spiseskefulde æblecidereddike
  • Et nip salt og peber
  • 350 ml vand
  • 1 klat smør (plantebaseret)

Fremgangsmåde

  1. Fjern eventuelle hårde eller beskadigede yderblade fra rødkålen.
  2. Stik nellikerne ind i laurbærbladene.
  3. Del rødkålen i kvarte, fjern den hårde stok, og snit kålen i tynde strimler.
  4. Hak rødløget fint og svits det i smørret i en stor gryde.
  5. Tilsæt rødkålen og derefter farin, kanel, æblecidereddike, salt, peber, vand samt laurbærblade med nelliker.
  6. Bring det hele i kog og lad det simre ved lav varme i ca. 40 minutter. Rør af og til.
  7. Skræl æblerne og skær dem i tern. Tilsæt dem til rødkålen og lad det simre yderligere 10 minutter.
  8. Kontroller, om rødkålen er mør. Fjern nelliker og laurbærblade inden servering.

Servering

Server rødkålen med kartoffelmos og (veganske) frikadeller eller hachis for et komplet måltid.

Tips

  • Tilsæt 2 håndfulde rosiner samtidig med æblerne for ekstra sødme.
  • Giv retten en asiatisk twist ved at erstatte noget af vandet med kokosmælk og tilsætte 1 teskefuld gurkemeje.