Ingredienser
- 400 g fuldkornspasta
- 1000 g forkogte rødbeder
- 200 g gedeost
- 2 håndfulde valnødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk balsamicoeddike
- 4 håndfulde rucola
- Et nip salt og peber
- Et nip tørret timian
- 1 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Kog pastaen al dente, og gem lidt af kogevandet, når du hælder vandet fra.
- Hak løget og hvidløget fint, og svits dem i en gryde med lidt olie.
- Skær rødbederne i grove stykker og kom dem i en blender eller foodprocessor.
- Tilsæt de svitsede løg og hvidløg, balsamicoeddike, citronsaft, salt, peber, timian og ca. ¾ af gedeosten. Blend til en glat sauce.
- Kom den kogte pasta tilbage i gryden, tilsæt rødbedesaucen, og rør det hele godt sammen. Varm retten kort op og tilsæt lidt af kogevandet, hvis saucen er for tyk.
- Anret pastaen med rucola, resten af gedeosten og grofthakkede valnødder på toppen.