Lækre ideer til aftensmadOpskrifter

Rødbedepasta med Gedeost og Valnødder


Ingredienser

  • 400 g fuldkornspasta
  • 1000 g forkogte rødbeder
  • 200 g gedeost
  • 2 håndfulde valnødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk balsamicoeddike
  • 4 håndfulde rucola
  • Et nip salt og peber
  • Et nip tørret timian
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen al dente, og gem lidt af kogevandet, når du hælder vandet fra.
  2. Hak løget og hvidløget fint, og svits dem i en gryde med lidt olie.
  3. Skær rødbederne i grove stykker og kom dem i en blender eller foodprocessor.
  4. Tilsæt de svitsede løg og hvidløg, balsamicoeddike, citronsaft, salt, peber, timian og ca. ¾ af gedeosten. Blend til en glat sauce.
  5. Kom den kogte pasta tilbage i gryden, tilsæt rødbedesaucen, og rør det hele godt sammen. Varm retten kort op og tilsæt lidt af kogevandet, hvis saucen er for tyk.
  6. Anret pastaen med rucola, resten af gedeosten og grofthakkede valnødder på toppen.

Tip: Denne ret kan også laves vegansk ved at erstatte gedeosten med en plantebaseret alternativ.