Lækre desserterOpskrifter

Polentakage med citron og blåbærsauce

Lav denne lækre kage med polenta og mandelmel, sødet med honning og med smag af citron og frisk timian. Server den med en nem blåbærsauce. Kagen er både gluten- og laktosefri.

Ingredienser

  • 5 æg
  • 200 g mandelmel
  • 100 g fin polenta
  • 150 g flydende honning
  • 3 økologiske citroner (skrælle og saft)
  • Et par grene frisk timian
  • 200 ml mild olivenolie (plus ekstra til smøring)

Blåbærsauce

  • 1 pakke blåbær (frosne, 250 g)
  • 4 spsk honning (Melvita)
  • 800 ml vand
  • 15 g majsstivelse
  • 2 spsk koldt vand

Udstyr

  • Springform (20 cm)
  • Bagepapir

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Smør en springform med olivenolie og dæk bunden med bagepapir. Smør den også med olivenolie.
  3. Riv citronerne og læg skallen til side. Pres saften ud, indtil du har 50 ml.
  4. Pluk timianbladene af stilkene.
  5. Mix olivenolien med 150 g honning. Tilsæt æggene, timian og citronskal. Sluk for mixer og tilsæt mandelmel, polenta og 50 ml citronsaft.
  6. Hæld dejen i springformen og bag i 40 minutter ved varmluft, indtil kagen er gylden og gennemstegt.
  7. Imens laver du blåbærsaucen: Kom blåbærrene, honningen og 400 ml vand i en gryde og bring det i kog. Juster med restende vand og tag gryden af varmen.
  8. Bland majsstivelsen med koldt vand og tilsæt det til saucen. Rør indtil det er helt opløst.
  9. Lad kagen køle af i 10 minutter, fjern forsigtigt fra formen og server med blåbærsaucen.