Hurtige snacksLokalt køkkenOpskrifterPizza

Pizza i Bradepande

Pizza i bradepande, som er høj og luftig, uden æltning og klar på under en time, er en nem og praktisk opskrift til at lave hjemmelavet pizza.

Ingredienser

  • 500 g mel (halvt Manitoba, halvt alm. hvedemel)
  • 7 g tørgær (Mastro Fornaio PANEANGELI)
  • 10 g sukker
  • 400 ml lunkent vand
  • 50 ml olivenolie
  • 6,5 g fint salt
  • 300 g tomatsauce (krydret med salt, olie og krydderier)
  • 250 g mozzarella i tern

Fremgangsmåde

Hurtige snacks af butterdej

  1. Bland Manitoba-mel med alm. hvedemel. Tilsæt tørgær og sukker, og rør det godt sammen.
  2. I en skål tilsættes lunkent vand og olivenolie. Rør gradvist melet i vandet.
  3. Når halvdelen af melet er blandet i, tilsæt salt og fortsæt med at blande, indtil dejen er tyk og klæbrig.
  4. Dæk skålen til med plastfolie og lad dejen hæve på et varmt sted i cirka 2 timer, indtil den er fordoblet i volumen.
  5. Efter hævning smøres en bageplade (35×35 cm) med olivenolie. Spred dejen ud med olierede hænder.
  6. Fordel tomatsaucen over dejen og lad den hæve yderligere 10 minutter.
  7. Bag pizzaen ved 210 °C (200 °C i varmluftovn) i cirka 25 minutter.
  8. Tag pizzaen ud, tilføj mozzarella og bag den i yderligere 5 minutter, indtil osten smelter.
  9. Din pizza er klar! Skær den i stykker og nyd den høj og luftig med smeltet mozzarella.