Pizza i Bradepande
Pizza i bradepande, som er høj og luftig, uden æltning og klar på under en time, er en nem og praktisk opskrift til at lave hjemmelavet pizza.
Ingredienser
- 500 g mel (halvt Manitoba, halvt alm. hvedemel)
- 7 g tørgær (Mastro Fornaio PANEANGELI)
- 10 g sukker
- 400 ml lunkent vand
- 50 ml olivenolie
- 6,5 g fint salt
- 300 g tomatsauce (krydret med salt, olie og krydderier)
- 250 g mozzarella i tern
Fremgangsmåde
- Bland Manitoba-mel med alm. hvedemel. Tilsæt tørgær og sukker, og rør det godt sammen.
- I en skål tilsættes lunkent vand og olivenolie. Rør gradvist melet i vandet.
- Når halvdelen af melet er blandet i, tilsæt salt og fortsæt med at blande, indtil dejen er tyk og klæbrig.
- Dæk skålen til med plastfolie og lad dejen hæve på et varmt sted i cirka 2 timer, indtil den er fordoblet i volumen.
- Efter hævning smøres en bageplade (35×35 cm) med olivenolie. Spred dejen ud med olierede hænder.
- Fordel tomatsaucen over dejen og lad den hæve yderligere 10 minutter.
- Bag pizzaen ved 210 °C (200 °C i varmluftovn) i cirka 25 minutter.
- Tag pizzaen ud, tilføj mozzarella og bag den i yderligere 5 minutter, indtil osten smelter.
- Din pizza er klar! Skær den i stykker og nyd den høj og luftig med smeltet mozzarella.