Kage opskrifterLokalt køkkenLækre desserterOpskrifter

Pâte à Savarin


Ingredienser til en stor savarin for 8 personer:

  • 300 g mel
  • 10 g sukker
  • 5 g salt
  • 15 g frisk gær
  • 150 g æg
  • 120 g mælk
  • 80 g blødt smør

Udstyr brugt:

  • Kitchenaid K45 Professionel Røremaskine
  • Dyb savarinform – Ø 24 cm
  • Bagespray – 250 ml
  • Bagepensel – naturlig børste, bredde 3,5 cm
  • Rund afkølingsrist med fødder – Ø 32 cm

Fremgangsmåde:

  1. Start med at forberede alle ingredienserne.
  2. Opløs den friske gær i den lune mælk.
  3. I røreskålen, lav en fordybning i melet.
  4. Tilsæt sukker og salt.
  5. Bland kort, så sukker og salt fordeles jævnt i melet. Det er vigtigt, at sukkeret og saltet ikke kommer direkte i kontakt med gæren, da det vil mindske dens hæveevne.
  6. Tilsæt æggene…
  7. …og til sidst gæren opløst i mælken, mens du blander ved lav hastighed.
  8. Ælt dejen med røremaskinens blad eller dejkrog.
  9. Øg hastigheden og ælt dejen, indtil den bliver elastisk og slipper skålens kanter. Denne proces tager cirka 10 minutter.
  10. Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen.
  11. Når smørret er fuldt inkorporeret, skrab kanterne af skålen og dæk dejen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve på et lunt sted, indtil den fordobler sin størrelse.
  12. Smør en savarinform (Ø 26 cm) med bagespray.
  13. Fyld formen ¾ op med dej.
  14. Lad dejen hæve igen, indtil den når formens kanter.
  15. Pensl savarinens overflade med sammenpisket æggeblomme blandet med en spiseskefuld koldt vand.
  16. Bag ved 180°C i 15-20 minutter, indtil savarinen er gylden og hævet.
  17. Tag savarinen ud af ovnen, vend den ud af formen på en afkølingsrist og lad den køle af.

Din savarin er nu klar til at blive brugt i opskriften på “savarin med chantilly”.