Pâte à Savarin
Ingredienser til en stor savarin for 8 personer:
- 300 g mel
- 10 g sukker
- 5 g salt
- 15 g frisk gær
- 150 g æg
- 120 g mælk
- 80 g blødt smør
Udstyr brugt:
- Kitchenaid K45 Professionel Røremaskine
- Dyb savarinform – Ø 24 cm
- Bagespray – 250 ml
- Bagepensel – naturlig børste, bredde 3,5 cm
- Rund afkølingsrist med fødder – Ø 32 cm
Fremgangsmåde:
- Start med at forberede alle ingredienserne.
- Opløs den friske gær i den lune mælk.
- I røreskålen, lav en fordybning i melet.
- Tilsæt sukker og salt.
- Bland kort, så sukker og salt fordeles jævnt i melet. Det er vigtigt, at sukkeret og saltet ikke kommer direkte i kontakt med gæren, da det vil mindske dens hæveevne.
- Tilsæt æggene…
- …og til sidst gæren opløst i mælken, mens du blander ved lav hastighed.
- Ælt dejen med røremaskinens blad eller dejkrog.
- Øg hastigheden og ælt dejen, indtil den bliver elastisk og slipper skålens kanter. Denne proces tager cirka 10 minutter.
- Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen.
- Når smørret er fuldt inkorporeret, skrab kanterne af skålen og dæk dejen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve på et lunt sted, indtil den fordobler sin størrelse.
- Smør en savarinform (Ø 26 cm) med bagespray.
- Fyld formen ¾ op med dej.
- Lad dejen hæve igen, indtil den når formens kanter.
- Pensl savarinens overflade med sammenpisket æggeblomme blandet med en spiseskefuld koldt vand.
- Bag ved 180°C i 15-20 minutter, indtil savarinen er gylden og hævet.
- Tag savarinen ud af ovnen, vend den ud af formen på en afkølingsrist og lad den køle af.
Din savarin er nu klar til at blive brugt i opskriften på “savarin med chantilly”.