Lækre ideer til aftensmadOpskrifter

Pastinak Stamppot med Kødboller

En lækker opskrift til efteråret: pastinak stamppot med grønkål. Med masser af grøntsager og kødboller i sovs. Du kan lave denne stamppot med kød, vegetarisk eller vegansk.

Ingredienser

  • 400 gr pastinak i stykker
  • 600 gr kartofler
  • 70 gr grønkål
  • 1 bouillonterning (grøntsags) (Maggi)
  • 250 gr hakket kød (vega) (Garden Gourmet)
  • 1 teskefuld muskatnød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 2 blokke smør
  • Salt og peber
  • 100 ml mælk (mandelmælk) (Alpro)

Tilberedning

  1. Hak skalotteløgene fint. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Du behøver ikke at skrælle pastinakken (det kan du dog gøre) og skær den også i stykker. Læg kartoflerne, pastinakken og grønkålen i en gryde, dæk med vand og kog med bouillonterningen i ca. 15-20 minutter.
  2. Hak hvidløgsfeddet fint.
  3. Smag kødet til med salt, peber, hvidløg og muskatnød. Tril små kødboller med hænderne.
  4. Varm en blok smør i en pande og steg skalotteløgene i 2 minutter. Steg derefter de veganske kødboller, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Hæld vandet fra kartofler, pastinak og grønkål. Mos det derefter med mælken.
  6. Tag kødbollerne ud af panden, tilsæt en ekstra blok smør og en lille smule vand. Skru ned for varmen og rør rundt, indtil der dannes en sovs.
  7. Server stamppotten med kødbollerne og sovsen med skalotteløg.