Pastinak Stamppot med Kødboller
En lækker opskrift til efteråret: pastinak stamppot med grønkål. Med masser af grøntsager og kødboller i sovs. Du kan lave denne stamppot med kød, vegetarisk eller vegansk.
Ingredienser
- 400 gr pastinak i stykker
- 600 gr kartofler
- 70 gr grønkål
- 1 bouillonterning (grøntsags) (Maggi)
- 250 gr hakket kød (vega) (Garden Gourmet)
- 1 teskefuld muskatnød
- 1 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 2 blokke smør
- Salt og peber
- 100 ml mælk (mandelmælk) (Alpro)
Tilberedning
- Hak skalotteløgene fint. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Du behøver ikke at skrælle pastinakken (det kan du dog gøre) og skær den også i stykker. Læg kartoflerne, pastinakken og grønkålen i en gryde, dæk med vand og kog med bouillonterningen i ca. 15-20 minutter.
- Hak hvidløgsfeddet fint.
- Smag kødet til med salt, peber, hvidløg og muskatnød. Tril små kødboller med hænderne.
- Varm en blok smør i en pande og steg skalotteløgene i 2 minutter. Steg derefter de veganske kødboller, indtil de er gyldne og sprøde.
- Hæld vandet fra kartofler, pastinak og grønkål. Mos det derefter med mælken.
- Tag kødbollerne ud af panden, tilsæt en ekstra blok smør og en lille smule vand. Skru ned for varmen og rør rundt, indtil der dannes en sovs.
- Server stamppotten med kødbollerne og sovsen med skalotteløg.