Lokalt køkkenLækre desserterOpskrifter

Pandekagespyd med Frugt

Hygge med pandekageruller fyldt med Nutella eller marmelade og frisk frugt. Perfekte til frokost, en eftermiddagste eller en picnic.

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 æg
  • 500 ml mælk
  • Et nip salt
  • Smør til stegning
  • Nutella chokoladepasta
  • Marmelade
  • Nogle brombær
  • Nogle jordbær
  • Nogle stykker mango
  • Nogle druer (eller andet frugt)

Materialer

  • Træspyd

Fremgangsmåde

  1. Hæld melet i en stor skål og rør et nip salt i.
  2. Tilsæt cirka ¼ af mælken og pisk til en jævn dej. Tilsæt gradvist resten af mælken, mens du rører.
  3. Opvarm lidt smør i en stegepande og lad det smelte. Hæld en øsefuld dej i panden og fordel den jævnt over hele overfladen.
  4. Steg pandekagen ved middel varme, indtil dejen har sat sig. Bevæg panden forsigtigt for at sikre, at pandekagen slipper. Vend den og steg den anden side let gylden.
  5. Gentag processen, indtil du har cirka 4 pandekager. Lad dem køle af.
  6. Smør 2 pandekager med Nutella og de andre 2 med marmelade. Rul dem forsigtigt sammen og skær dem i skiver.
  7. Træk pandekagerullerne og det friske frugt på spydene.

Tip

Vil du forberede dem dagen før? Smør pandekagerne og rul dem sammen. Pak dem ind i folie og opbevar dem i køleskabet. Skær dem i skiver og sæt dem på spydene på selve dagen.