Lækre ideer til aftensmadOpskrifterSa­la­top­skrif­ter

Pak Choi-stamppot med Orientalsk Twist

Lav denne overraskende lækre pak choi-stamppot med en orientalsk twist. Den smager fantastisk med kastanjechampignoner, cashewnødder og stegt tempeh. Retten er klar på kun 30 minutter!

Ingredienser

  • 1000 g kartofler (skrællet)
  • 400 g pak choi
  • 2 håndfulde cashewnødder
  • 100 ml kokosmælk
  • 250 g kastanjechampignoner
  • 1 rød chili
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • En smule sojasauce
  • 1 portion stegt tempeh

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne i rigeligt vand, indtil de er møre. Dette tager cirka 15 minutter.
  2. Mens kartoflerne koger, skær pak choi i strimler, hak cashewnødderne groft, skær kastanjechampignonerne i skiver, og finhak chilien, løget og hvidløget.
  3. Varm lidt olie i en pande, og steg løg, hvidløg og chili, indtil de er bløde. Tilsæt kastanjechampignonerne, og steg dem, indtil de bliver gyldne.
  4. Tilsæt pak choi til panden, og lad den falde sammen. Afslut med en smule sojasauce.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er møre, og mos dem til en puré. Tilsæt kokosmælken for en cremet konsistens.
  6. Bland pak choi-blandingen med kartoffelmosen. Rør cashewnødderne i, og smag til med salt og peber.
  7. Server retten med den stegte tempeh på toppen og evt. ekstra cashewnødder.