Lækre desserterOpskrifter

Paastulband med abrikoser

Opskrift på påskekage: Lækker frisk tulbandkage med appelsin, abrikoser og mandler

Ingredienser

  • 250 g smør + til pensling (ved stuetemperatur)
  • 2 pakker vaniljesukker
  • 250 g selvhævende mel
  • 200 g lys brun farin
  • 5 æg (ved stuetemperatur)
  • Skal af 1 appelsin
  • 250 g udblødte abrikoser
  • 75 g mandler
  • 150 g flormelis
  • Lidt vand
  • Evt. farvestof
  • Dekoration såsom glasuræg eller mandelflager

Udstyr

  • En tulbandform på ca. 22 cm
  • En mixer

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Mix smørret med farin og vaniljesukker, indtil det bliver cremede.
  3. Slå æggene i et ad gangen.
  4. Rør forsigtigt melet i med en træske.
  5. Hak mandlerne groft og skær abrikoserne i små stykker. Rør dem sammen med appelsinskal i dejen.
  6. Smør tulbandformen godt med smør. Hæld dejen i formen og sørg for, at den er jævnt fordelt.
  7. Bag kagen i midten af ovnen i cirka 60 minutter. Brug en tandstik til at tjekke, om den er færdigbagt.
  8. Rør flormelis med cirka 1 spiseskefuld vand, indtil det danner en tyk glasur. Du kan også tilsætte lidt farvestof, hvis du ønsker det.
  9. Dryp glasuren over kagen og pynt med glasuræg eller anden dekoration.