Paastulband med abrikoser
Opskrift på påskekage: Lækker frisk tulbandkage med appelsin, abrikoser og mandler
Ingredienser
- 250 g smør + til pensling (ved stuetemperatur)
- 2 pakker vaniljesukker
- 250 g selvhævende mel
- 200 g lys brun farin
- 5 æg (ved stuetemperatur)
- Skal af 1 appelsin
- 250 g udblødte abrikoser
- 75 g mandler
- 150 g flormelis
- Lidt vand
- Evt. farvestof
- Dekoration såsom glasuræg eller mandelflager
Udstyr
- En tulbandform på ca. 22 cm
- En mixer
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Mix smørret med farin og vaniljesukker, indtil det bliver cremede.
- Slå æggene i et ad gangen.
- Rør forsigtigt melet i med en træske.
- Hak mandlerne groft og skær abrikoserne i små stykker. Rør dem sammen med appelsinskal i dejen.
- Smør tulbandformen godt med smør. Hæld dejen i formen og sørg for, at den er jævnt fordelt.
- Bag kagen i midten af ovnen i cirka 60 minutter. Brug en tandstik til at tjekke, om den er færdigbagt.
- Rør flormelis med cirka 1 spiseskefuld vand, indtil det danner en tyk glasur. Du kan også tilsætte lidt farvestof, hvis du ønsker det.
- Dryp glasuren over kagen og pynt med glasuræg eller anden dekoration.