Ovnbagt Ret med Porreruller og Ost
En lækker ovnret med kartoffelmos, porreruller indpakket i skinke og en cremet ostesauce. Perfekt til en hyggelig middag!
Ingredienser
- 450 g kartoffelmos
- 6 skiver kogt skinke
- 3 mellemstore porrer
- 1 håndfuld revet ost
- 150 ml mælk
- 15 g smør
- 15 g mel
- Et nip karry
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader. Lav kartoffelmosen efter opskriften eller pakkens anvisninger og rør lidt karry i.
- Fjern eventuelle beskadigede blade fra porrerne. Skær det mørkegrønne af og gem det evt. til en suppe. Del porrerne i to stykker og skyl dem under koldt vand.
- Kog en gryde med en lille smule vand og damp de lyse porrestykker i ca. 8 minutter. Lad dem derefter dryppe godt af.
- Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt melet og rør rundt, og lad det stege i 2 minutter for at lave en roux. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører med en piskeris, indtil saucen er glat. Krydr med salt og peber. Smelt halvdelen af den revne ost i saucen.
- Smør et ovnfast fad og fordel kartoffelmosen i bunden. Rul porrerne ind i skinkeskiverne og læg dem oven på mosen. Hæld ostesaucen over rullerne og drys resten af osten ovenpå.
- Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter, indtil osten er gylden og boblende.
Servering
Garnér evt. med lidt friskhakket persille inden servering.
Tip
- Ønsker du en vegetarisk version? Erstat skinken med vegetariske skiver eller undlad den og tilsæt en håndfuld saltede cashewnødder.