Orzo Pasta med Rødbedetoppe og Feta
Med porre og dild
Ingredienser (3 portioner)
- 1 bundt rødbedetoppe med små eller mellemstore rødbeder
- 1 porre
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 fed hvidløg
- 200 g orzo pasta (ca. 1 kop på 250 ml)
- 1 spsk smør
- 1 tsk tørret timian
- 750 ml grøntsagsbouillon (f.eks. økologisk bouillonterning)
- 3 spsk hakket dild
- 100 g fetaost
Fremgangsmåde
- Skyl rødbedetoppene grundigt. Skær rødbederne fra bladene, skræl dem og skær dem i tynde skiver. Hak bladene og stilkene fint, og hold dem adskilt fra rødbederne.
- Skyl porren, trim enderne og brug den hvide og lysegrønne del. Skær porren på langs, skyl igen og hak den fint.
- Varm olivenolien op på en stor pande, tilsæt porren og steg den, indtil den bliver blød, mens du rører af og til.
- Tilsæt presset hvidløg og den rå, tørre orzo pasta. Tilsæt smør og timian. Krydr med salt og peber og steg det hele i ca. 1 minut, indtil pastaen bliver let gylden.
- Hæld den varme bouillon i, rør rundt og bring det i kog.
- Kog i ca. 4 minutter, tilsæt derefter rødbederne, rør rundt og kog i yderligere 4 minutter. Tilsæt rødbedestilkene og rør rundt. Efter et øjeblik tilsættes også bladene, dæk panden med et låg og kog i ca. 2 minutter, indtil bladene er visnede.
- Rør rundt og lad det koge uden låg i endnu 1 minut, indtil pastaen er al dente. Rør rundt af og til undervejs.
- Til sidst blandes retten med 2 spsk dild. Drys med hakket feta og resten af dilden.