Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Orzo Pasta med Rødbedetoppe og Feta

Med porre og dild

Ingredienser (3 portioner)

  • 1 bundt rødbedetoppe med små eller mellemstore rødbeder
  • 1 porre
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g orzo pasta (ca. 1 kop på 250 ml)
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk tørret timian
  • 750 ml grøntsagsbouillon (f.eks. økologisk bouillonterning)
  • 3 spsk hakket dild
  • 100 g fetaost

Fremgangsmåde

  1. Skyl rødbedetoppene grundigt. Skær rødbederne fra bladene, skræl dem og skær dem i tynde skiver. Hak bladene og stilkene fint, og hold dem adskilt fra rødbederne.
  2. Skyl porren, trim enderne og brug den hvide og lysegrønne del. Skær porren på langs, skyl igen og hak den fint.
  3. Varm olivenolien op på en stor pande, tilsæt porren og steg den, indtil den bliver blød, mens du rører af og til.
  4. Tilsæt presset hvidløg og den rå, tørre orzo pasta. Tilsæt smør og timian. Krydr med salt og peber og steg det hele i ca. 1 minut, indtil pastaen bliver let gylden.
  5. Hæld den varme bouillon i, rør rundt og bring det i kog.
  6. Kog i ca. 4 minutter, tilsæt derefter rødbederne, rør rundt og kog i yderligere 4 minutter. Tilsæt rødbedestilkene og rør rundt. Efter et øjeblik tilsættes også bladene, dæk panden med et låg og kog i ca. 2 minutter, indtil bladene er visnede.
  7. Rør rundt og lad det koge uden låg i endnu 1 minut, indtil pastaen er al dente. Rør rundt af og til undervejs.
  8. Til sidst blandes retten med 2 spsk dild. Drys med hakket feta og resten af dilden.