Kage opskrifterLækre desserterOpskrifter

Omvendt Ananastærte

Denne lækre ananastærte bages op-ned og vendes efter bagning. Resultatet er en blød kage med et sødt lag af ananasringe og kandiserede kirsebær. Perfekt som dessert eller til kaffen eller teen.

Ingredienser

  • 180 g hvid sukker
  • 250 g smør
  • 5 æg
  • 230 g selvhævende mel
  • 1 teskefuld vaniljeekstrakt

Topping

  • 75 g sukker
  • 30 g smør
  • 6 ananasringe (Del Monte)
  • 6 kandiserede kirsebær (bigarreaux)

Udstyr

  • Springform 22-24 cm
  • Bagepapir

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Beklæd bunden af springformen med bagepapir.
  3. For topping: Smelt sukkeret (ikke hvidt sukker) i en gryde på lav varme uden at røre. Lad det smelte, men undgå at det bliver mørkt. Tilsæt smørret, når sukkeret er smeltet, og rør forsigtigt.
  4. Hæld karamelblandingen i bunden af springformen, og læg ananasringene ovenpå. Sæt de kandiserede kirsebær i midten af hver ananasring.
  5. For dejen: Pisk smør og sukker sammen, indtil det er luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og derefter vaniljeekstrakt. Bland kort selvhævende mel i dejen.
  6. Hæld dejen over ananasringene. Bag kagen i cirka 60 minutter i midten af ovnen, eller indtil den er færdigbagt.
  7. Lad kagen køle af i et par minutter. Vend forsigtigt kagen om på en tallerken og fjern bagepapiret. Lad den køle helt af, eller server den let varm med for eksempel en kugle is.