Omvendt Ananastærte
Denne lækre ananastærte bages op-ned og vendes efter bagning. Resultatet er en blød kage med et sødt lag af ananasringe og kandiserede kirsebær. Perfekt som dessert eller til kaffen eller teen.
Ingredienser
- 180 g hvid sukker
- 250 g smør
- 5 æg
- 230 g selvhævende mel
- 1 teskefuld vaniljeekstrakt
Topping
- 75 g sukker
- 30 g smør
- 6 ananasringe (Del Monte)
- 6 kandiserede kirsebær (bigarreaux)
Udstyr
- Springform 22-24 cm
- Bagepapir
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 160 grader.
- Beklæd bunden af springformen med bagepapir.
- For topping: Smelt sukkeret (ikke hvidt sukker) i en gryde på lav varme uden at røre. Lad det smelte, men undgå at det bliver mørkt. Tilsæt smørret, når sukkeret er smeltet, og rør forsigtigt.
- Hæld karamelblandingen i bunden af springformen, og læg ananasringene ovenpå. Sæt de kandiserede kirsebær i midten af hver ananasring.
- For dejen: Pisk smør og sukker sammen, indtil det er luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og derefter vaniljeekstrakt. Bland kort selvhævende mel i dejen.
- Hæld dejen over ananasringene. Bag kagen i cirka 60 minutter i midten af ovnen, eller indtil den er færdigbagt.
- Lad kagen køle af i et par minutter. Vend forsigtigt kagen om på en tallerken og fjern bagepapiret. Lad den køle helt af, eller server den let varm med for eksempel en kugle is.