Poke Bowl med Sweet Chili Rejer
Med ris, avocado og mango salsa
Ingredienser (2 portioner)
- 200 g rejer
- Salt og peber
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk revet ingefær
- 4 spsk sød chilisauce
- 1/2 tsk paprika
- 200 g ris (f.eks. jasminris)
- 2 spsk olivenolie
- 1 avocado
Mango Salsa
- 1 mango
- 1/2 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 chilipeber
- Frisk koriander
- 1 lime
Fremgangsmåde
- Tø rejerne op, rens dem, fjern halerne, skyl og tør dem af. Krydr med salt, peber, hvidløg og revet ingefær.
- Kog risen efter anvisningen på pakken.
- Skræl avocadoen, del den på midten og skær den i skiver.
- Forbered salsaen: skræl mangoen og skær den i små tern. Tilsæt hakket rødløg, tern af rød peberfrugt og fint hakket chilipeber uden kerner. Tilsæt hakket koriander (ca. 2-3 spsk) og saften af en halv lime. Bland det hele godt sammen.
- Varm en wok eller stor pande op, hæld olivenolie i, og tilsæt rejerne. Steg dem ved høj varme i ca. 1 minut på hver side. Tilsæt sød chilisauce, paprika og 1 spsk limesaft, og steg i yderligere 1 minut.
- Fordel ris, rejer med sauce, salsa og avocado i skåle.