Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Poke Bowl med Sweet Chili Rejer

Med ris, avocado og mango salsa

Ingredienser (2 portioner)

  • 200 g rejer
  • Salt og peber
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk revet ingefær
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 1/2 tsk paprika
  • 200 g ris (f.eks. jasminris)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 avocado

Mango Salsa

  • 1 mango
  • 1/2 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 chilipeber
  • Frisk koriander
  • 1 lime

Fremgangsmåde

  1. Tø rejerne op, rens dem, fjern halerne, skyl og tør dem af. Krydr med salt, peber, hvidløg og revet ingefær.
  2. Kog risen efter anvisningen på pakken.
  3. Skræl avocadoen, del den på midten og skær den i skiver.
  4. Forbered salsaen: skræl mangoen og skær den i små tern. Tilsæt hakket rødløg, tern af rød peberfrugt og fint hakket chilipeber uden kerner. Tilsæt hakket koriander (ca. 2-3 spsk) og saften af en halv lime. Bland det hele godt sammen.
  5. Varm en wok eller stor pande op, hæld olivenolie i, og tilsæt rejerne. Steg dem ved høj varme i ca. 1 minut på hver side. Tilsæt sød chilisauce, paprika og 1 spsk limesaft, og steg i yderligere 1 minut.
  6. Fordel ris, rejer med sauce, salsa og avocado i skåle.