Ølbraiserede Lammeskanke
Denne solide irske lammeskankstuvning er perfekt, hvis du ønsker noget lidt anderledes til St. Patrick’s Day.
Ingredienser
- 1 spiseskefuld vegetabilsk olie
- 4 lammeskanke
- 1 løg, hakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 2 gulerødder, hakket
- 2 selleristilke, hakket
- 2 spiseskefulde tomatpuré
- 1 dåse oksebouillon (ca. 400 ml)
- 1 flaske stout (ca. 350 ml), f.eks. Guinness®
- 3 kviste frisk timian
- 3 kviste frisk persille
- 1 laurbærblad
- 1 kvist frisk rosmarin
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en gryde eller stor, bred pande ved middelhøj varme, indtil olien begynder at ryge.
- Brun lammeskankene på alle sider i den varme olie i cirka 10 minutter. Fjern lammeskankene og sæt dem til side. Hæld overskydende fedt fra.
- Tilsæt løg og hvidløg i gryden, og steg under omrøring, indtil løgene er bløde og gennemsigtige, cirka 5 minutter.
- Rør gulerødder, selleri og tomatpuré i, og steg yderligere i 5 minutter.
- Kom lammeskankene tilbage i gryden, og hæld bouillon og stout over.
- Bind timian, persille og laurbærblad sammen med køkkensnor, og læg bundtet ned i gryden.
- Bring retten i kog, sænk varmen til middel-lav, dæk til, og lad det simre under lejlighedsvis omrøring, indtil lammet er mørt og næsten falder af benet, 2-3 timer.
- Tilsæt en kvist rosmarin, og smag til med salt og peber i de sidste 10 minutter af tilberedningen.
- Fjern rosmarinkvisten og krydderurtebundtet, inden retten serveres.