Airfryer opskrifterGril­l­madLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Ølbraiserede Lammeskanke

Denne solide irske lammeskankstuvning er perfekt, hvis du ønsker noget lidt anderledes til St. Patrick’s Day.

Ingredienser

  • 1 spiseskefuld vegetabilsk olie
  • 4 lammeskanke
  • 1 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 2 gulerødder, hakket
  • 2 selleristilke, hakket
  • 2 spiseskefulde tomatpuré
  • 1 dåse oksebouillon (ca. 400 ml)
  • 1 flaske stout (ca. 350 ml), f.eks. Guinness®
  • 3 kviste frisk timian
  • 3 kviste frisk persille
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Varm olien op i en gryde eller stor, bred pande ved middelhøj varme, indtil olien begynder at ryge.
  2. Brun lammeskankene på alle sider i den varme olie i cirka 10 minutter. Fjern lammeskankene og sæt dem til side. Hæld overskydende fedt fra.
  3. Tilsæt løg og hvidløg i gryden, og steg under omrøring, indtil løgene er bløde og gennemsigtige, cirka 5 minutter.
  4. Rør gulerødder, selleri og tomatpuré i, og steg yderligere i 5 minutter.
  5. Kom lammeskankene tilbage i gryden, og hæld bouillon og stout over.
  6. Bind timian, persille og laurbærblad sammen med køkkensnor, og læg bundtet ned i gryden.
  7. Bring retten i kog, sænk varmen til middel-lav, dæk til, og lad det simre under lejlighedsvis omrøring, indtil lammet er mørt og næsten falder af benet, 2-3 timer.
  8. Tilsæt en kvist rosmarin, og smag til med salt og peber i de sidste 10 minutter af tilberedningen.
  9. Fjern rosmarinkvisten og krydderurtebundtet, inden retten serveres.

Velbekomme!