But­ter­dej med fyldHurtige snacksLokalt køkkenOpskrifter

Mini sauerkraut-tærter med røget pølse

Disse små, salte tærter med sauerkraut og røget pølse er en lækker vinterfavorit. De er nemme at lave og perfekte til både frokost og aftensmad.

Ingredienser

  • 6 plader tærtedej (fra frost)
  • 250 g sauerkraut
  • 50 g revet ost
  • 100 g røget pølse
  • 2 æg
  • 100 ml fløde
  • Salt og peber
  • Smør (til at smøre formen)

Udstyr

  • Muffinbageform

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°C. Smør muffinforme med lidt smør, og beklæd dem med tærtedej. Lad dejen overlappe lidt ved kanterne, og stil formen i køleskabet.
  2. Dræn sauerkrauten og læg den i en gryde. Steg den i cirka 5 minutter, indtil overskydende væske fordamper, og sauerkrauten bliver blødere.
  3. Skær den røgede pølse i små tern og bland dem med sauerkrauten. Tilsæt en knivspids salt og peber.
  4. Pisk æggene sammen med fløde og revet ost.
  5. Fordel sauerkrautblandingen i muffinformene, og hæld æggeblandingen over.
  6. Bag tærterne i ovnen i cirka 25 minutter, indtil de er faste og gyldne.

Opbevaring

Opbevar tærterne i en lukket beholder på et køligt og tørt sted. Genopvarm dem i ovnen et par minutter, inden servering.