Lækre desserterOpskrifter

Mini Olieboller med Ananas

Opskrift på lækre mini olieboller med ananas, som også kan bruges som en basisopskrift. Perfekte som en festlig snack i højtiden.

Ingredienser

  • 3 spiseskefulde lyst brun farin
  • 250 ml lun mælk
  • 1 lille æg
  • 280 g mel
  • 75 g ananasstykker
  • ½ pose tørgær (3,5 g)
  • Et nip salt
  • Solsikkeolie til stegning

Materialer

  • 2 teskeer
  • Køkkenrulle
  • Sigte

Fremgangsmåde

  1. Bland sukker og gær i den lune mælk.
  2. Si melet i en skål og rør mælkeblandingen i. Tilsæt et nip salt.
  3. Pisk ægget i dejen og rør derefter ananasstykkerne i. Dæk skålen med et let fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted, fx ved en radiator eller i en ovn ved 30 grader.
  4. Varm solsikkeolien op i en gryde til ca. 175 grader.
  5. Dyp to teskeer i olien og brug dem til at forme små kugler af dejen, som du forsigtigt lægger i den varme olie.
  6. Sørg for, at oliebollerne bliver jævnt brune ved at vende dem under stegningen. De små olieboller er færdige efter ca. 2 minutter, mens større kræver 3-4 minutter.
  7. Fjern oliebollerne med en hulske og læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.
  8. Drys dem med flormelis inden servering.

Tip

Prøv også at lave olieboller med rosiner eller æble for variation.