Mini Olieboller med Ananas
Opskrift på lækre mini olieboller med ananas, som også kan bruges som en basisopskrift. Perfekte som en festlig snack i højtiden.
Ingredienser
- 3 spiseskefulde lyst brun farin
- 250 ml lun mælk
- 1 lille æg
- 280 g mel
- 75 g ananasstykker
- ½ pose tørgær (3,5 g)
- Et nip salt
- Solsikkeolie til stegning
Materialer
- 2 teskeer
- Køkkenrulle
- Sigte
Fremgangsmåde
- Bland sukker og gær i den lune mælk.
- Si melet i en skål og rør mælkeblandingen i. Tilsæt et nip salt.
- Pisk ægget i dejen og rør derefter ananasstykkerne i. Dæk skålen med et let fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted, fx ved en radiator eller i en ovn ved 30 grader.
- Varm solsikkeolien op i en gryde til ca. 175 grader.
- Dyp to teskeer i olien og brug dem til at forme små kugler af dejen, som du forsigtigt lægger i den varme olie.
- Sørg for, at oliebollerne bliver jævnt brune ved at vende dem under stegningen. De små olieboller er færdige efter ca. 2 minutter, mens større kræver 3-4 minutter.
- Fjern oliebollerne med en hulske og læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.
- Drys dem med flormelis inden servering.
Tip
Prøv også at lave olieboller med rosiner eller æble for variation.