Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifterVarme og hyggelige supper

Lasagnesuppe

Oplev en ny drejning på den klassiske lasagne med denne lækre lasagnesuppe! Denne smagfulde suppe er fyldt med peberfrugter, champignon, aromatiske krydderier og lasagneplader, alt sammen i en rig tomatsauce.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 250 g champignon
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 knivspids oregano
  • 1 knivspids chili (valgfrit)
  • 1 knivspids timian
  • Frisk basilikum
  • 400 ml tomatsauce (Heinz)
  • 600 ml bouillon (Maggi)
  • 200 g lasagneplader
  • 4 spiseskefulde revet ost
  • 4 spiseskefulde creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint. Opvarm lidt olie i en stor gryde og steg løg og hvidløg, indtil de bliver gennemsigtige.
  2. Skær peberfrugterne i tern og champignon i skiver. Tilsæt dem i gryden og steg dem, indtil de begynder at blive bløde.
  3. Tilsæt en knivspids oregano, timian og eventuelt chili for et stærkere smag. Tilsæt tomatpuré og rør godt rundt. Lad det simre et par minutter for at intensivere smagen.
  4. Hæld tomatsauce og bouillon i gryden og rør det hele godt sammen. Bring suppen i kog.
  5. Bryd lasagnepladerne i mindre stykker og tilsæt dem til suppen. Lad suppen simre forsigtigt, indtil lasagnepladerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tilsæt også lidt frisk basilikum.
  6. Server lasagnesuppen i skåle. Pynt med lidt revet ost, en skefuld creme fraiche og frisk basilikum. Nyd denne unikke og smagfulde drejning på traditionel lasagne!