Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Lasagne Bolognese

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spiseskefulde olie
  • 200 g gulerødder
  • 125 g bladselleri
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 teskefuld oregano
  • 1 teskefuld timian
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
  • 400 ml siet tomat (f.eks. Heinz)
  • 400 g hakkede tomater (f.eks. Heinz)
  • 1 oksebouillonterning (f.eks. Maggi)
  • En knivspids peber og salt
  • 2 kugler mozzarella
  • 12 lasagneplader (eller græskar lasagneplader fra Albert Heijn)
  • En håndfuld revet ost

Bechamelsauce

  • 50 g smør eller margarine
  • 60 g mel
  • 600 ml mælk
  • En knivspids peber og salt

Forberedelse

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Hak løg og hvidløg fint, og sauter dem i en stor gryde med 1 spiseskefuld olie.
  3. Skær gulerødder og bladselleri i små stykker og tilsæt dem i gryden.
  4. Efter et par minutter tilsættes hakket kød, og det steges sammen med grøntsagerne.
  5. Tilsæt oregano, timian og tomatpuré. Tilsæt derefter de hakkede tomater og siet tomat, og smuldr bouillonterningen i. Lad saucen simre i cirka 30 minutter.
  6. Smag til med en knivspids peber og salt.
  7. Lav imens bechamelsaucen: Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Kog denne roux forsigtigt i 3 minutter. Hæld mælken i lidt ad gangen og rør med en piskeris, indtil du har en glat sauce. Smag til med peber, salt og eventuelt muskatnød.
  8. Skær mozzarellaen i tynde skiver.
  9. Smør en bageform med lidt olie eller smør. Hæld lidt tomatsauce i bunden, læg derefter 3 lasagneplader ovenpå. Fordel lidt tomatsauce og derefter lidt bechamelsauce. Læg et par skiver mozzarella på. Dæk med lasagneplader og gentag processen, indtil ingredienserne er brugt op. Afslut med tomatsauce, bechamelsauce og mozzarella.
  10. Drys lasagnen med revet ost og bag i ovnen i 45 minutter.

Tips:

Du behøver ikke at forkoge lasagnepladerne til denne ret. Hvis du gør det, skal den kun bage i cirka 25 minutter. For en vegetarisk version, kan du erstatte oksekødet med vegetarkød.