Grønt­sa­gerLokalt køkkenOpskrifterRetter til morgenmad

Kyllingefileter i Parmesanpanering bagt med Tomater og Ost

En lækker og saftig ret med kyllingefileter i sprød parmesanpanering, bagt med friske tomater og smeltet ost. Perfekt til en nem middag serveret med zucchini-pasta.

Ingredienser

Til 4 portioner

  • 1 dobbelt kyllingefilet
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2/3 kop rasp
  • 1/3 kop revet parmesan (eller grana padano)
  • 2 store tomater
  • 1 lille rødløg
  • 60 g revet blød ost (f.eks. gedeost, mozzarella eller provoletta)
  • Friske urter som estragon, basilikum, timian

Til servering

  • 2 zucchini

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220°C. Del kyllingefileterne i to enkeltfileter. Skær hver filet vandret over, så du får to tyndere fileter, og bank dem flade, så de har en ensartet tykkelse på cirka 1/2 cm.
  2. Krydr fileterne med salt og peber, og pensl dem med smeltet smør blandet med olivenolie. Vend dem derefter i en blanding af rasp og revet parmesan. Læg dem på en bageplade smurt med olivenolie og bag dem i ovnen i 15 minutter.
  3. Skold tomaterne, fjern skindet, skær dem i små tern og dræn overskydende væske. Bland med finthakket rødløg.
  4. Skru ovnen op til grillfunktion (eller øg temperaturen til 240°C, hvis der ikke er grillfunktion). Læg tomatsalsaen og revet ost ovenpå kyllingefileterne, og grill/bag i yderligere 5 minutter. Drys med friske urter.

Serveringsforslag

Zucchini-pasta: Skær zucchini i julienne-strimler med en grøntsagsskræller, blanchér dem i kogende vand i 30 sekunder, og dræn. Krydr med 1 tsk olivenolie, salt, peber og hakkede urter.

Skru ovnen op til grillfunktion

Tips

Til en glutenfri version kan du erstatte rasp med malede mandler.