Kyllingefileter i Parmesanpanering bagt med Tomater og Ost
En lækker og saftig ret med kyllingefileter i sprød parmesanpanering, bagt med friske tomater og smeltet ost. Perfekt til en nem middag serveret med zucchini-pasta.
Ingredienser
Til 4 portioner
- 1 dobbelt kyllingefilet
- 3 spsk smør
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2/3 kop rasp
- 1/3 kop revet parmesan (eller grana padano)
- 2 store tomater
- 1 lille rødløg
- 60 g revet blød ost (f.eks. gedeost, mozzarella eller provoletta)
- Friske urter som estragon, basilikum, timian
Til servering
- 2 zucchini
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 220°C. Del kyllingefileterne i to enkeltfileter. Skær hver filet vandret over, så du får to tyndere fileter, og bank dem flade, så de har en ensartet tykkelse på cirka 1/2 cm.
- Krydr fileterne med salt og peber, og pensl dem med smeltet smør blandet med olivenolie. Vend dem derefter i en blanding af rasp og revet parmesan. Læg dem på en bageplade smurt med olivenolie og bag dem i ovnen i 15 minutter.
- Skold tomaterne, fjern skindet, skær dem i små tern og dræn overskydende væske. Bland med finthakket rødløg.
- Skru ovnen op til grillfunktion (eller øg temperaturen til 240°C, hvis der ikke er grillfunktion). Læg tomatsalsaen og revet ost ovenpå kyllingefileterne, og grill/bag i yderligere 5 minutter. Drys med friske urter.
Serveringsforslag
Zucchini-pasta: Skær zucchini i julienne-strimler med en grøntsagsskræller, blanchér dem i kogende vand i 30 sekunder, og dræn. Krydr med 1 tsk olivenolie, salt, peber og hakkede urter.
Tips
Til en glutenfri version kan du erstatte rasp med malede mandler.