Kvarkkage med et strejf af citron
Beskrivelse:
Denne kvarkkage med et strejf af citron er dejlig frisk og har en blød struktur. Kagen er nem at lave og perfekt som en hverdags-snack eller som dessert efter dit måltid. Lavet med mindre sukker end normalt. Den er også lækker med appelsin.
Ingredienser:
- 150 g sukker
- 1 citron
- 0,5 teskefuld vaniljeekstrakt
- 250 g selvhævende mel
- 1 teskefuld bagepulver
- 100 g smør (smeltet) (Kerrygold)
- 250 g fuldfed kvark (hold en skefuld til side til pynt)
- En knivspids salt
- 3 æg
Nødvendigt udstyr:
- Brødform
Forberedelse:
- Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- Skær to skiver af citronen til pynt. Riv derefter citronen og pres saften ud. Gem evt. lidt af skallen (ca. 1 teskefuld) til pynt.
- I en stor skål blandes sukker, citronsaft, resten af citronskallen, smeltet smør, vaniljeekstrakt og æg, indtil det er glat.
- Tilsæt kvarken og bland godt.
- Tilsæt selvhævende mel, bagepulver og salt, og rør det forsigtigt i kvarkblandingen, indtil det er godt blandet. Rør ikke for længe, ellers bliver kagen kompakt og mindre luftig.
- Hæld dejen i en smurt brødform, og bag kvarkkagen i ovnen i ca. 60 til 70 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud af midten af kagen.
- Tag kagen ud af ovnen, lad den køle af og tag den forsigtigt ud af formen.
- Smør den afkølede kage med en skefuld kvark, lidt citronskal og citronskiver.
- Opbevaringstip: Denne kage kan bedst opbevares i en lukket beholder i køleskabet i op til 3 dage. For det bedste resultat, lad kagen komme til stuetemperatur før servering.