Kage opskrifterLokalt køkkenLækre desserterOpskrifter

Kvarkkage med et strejf af citron

Beskrivelse:
Denne kvarkkage med et strejf af citron er dejlig frisk og har en blød struktur. Kagen er nem at lave og perfekt som en hverdags-snack eller som dessert efter dit måltid. Lavet med mindre sukker end normalt. Den er også lækker med appelsin.

Ingredienser:

  • 150 g sukker
  • 1 citron
  • 0,5 teskefuld vaniljeekstrakt
  • 250 g selvhævende mel
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 100 g smør (smeltet) (Kerrygold)
  • 250 g fuldfed kvark (hold en skefuld til side til pynt)
  • En knivspids salt
  • 3 æg

Nødvendigt udstyr:

  • Brødform

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. Skær to skiver af citronen til pynt. Riv derefter citronen og pres saften ud. Gem evt. lidt af skallen (ca. 1 teskefuld) til pynt.
  3. I en stor skål blandes sukker, citronsaft, resten af citronskallen, smeltet smør, vaniljeekstrakt og æg, indtil det er glat.
  4. Tilsæt kvarken og bland godt.
  5. Tilsæt selvhævende mel, bagepulver og salt, og rør det forsigtigt i kvarkblandingen, indtil det er godt blandet. Rør ikke for længe, ellers bliver kagen kompakt og mindre luftig.
  6. Hæld dejen i en smurt brødform, og bag kvarkkagen i ovnen i ca. 60 til 70 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud af midten af kagen.
  7. Tag kagen ud af ovnen, lad den køle af og tag den forsigtigt ud af formen.
  8. Smør den afkølede kage med en skefuld kvark, lidt citronskal og citronskiver.
  9. Opbevaringstip: Denne kage kan bedst opbevares i en lukket beholder i køleskabet i op til 3 dage. For det bedste resultat, lad kagen komme til stuetemperatur før servering.