Kokoskage med citrontopping
Lav denne lækre kokoskage med citrontopping: en luftig kage med et eksotisk twist. Dækket med en cremet citron-smørkrem og sprød, ristede kokosflager. Kombinationen af sød kokos og frisk citronsmag giver en himmelsk godbid.
Ingredienser
- 200 g hvid farin
- 3 æg
- 2 pakker vaniljesukker
- 140 ml kokosmælk (Go-Tan)
- 160 g smør
- 1 knivspids salt
- 220 g selvhævende mel
- 90 g revet kokos (tørret)
Citrontopping
- 100 g flormelis
- 100 g smør
- 1 citron
- 3 spiseskefulde revet kokos
Udstyr
- Springform 22 cm
- Bagepapir
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Beklæd bunden af springformen med bagepapir og smør siderne.
- Smelt smørret til kagen i en gryde. Pisk æggene, kokosmælken, farin og vaniljesukker sammen i en skål med et piskeris eller en mixer.
- Når smørret er afkølet, tilsæt det til æggeblandingen. Rør derefter selvhævende mel, revet kokos og salt i dejen.
- Hæld dejen i formen og bag kagen i cirka 45 minutter, eller indtil den er gennembagt.
- Lav citrontoppingen: Mix smørret cremede og lys i farven. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Riv citronen og pres saften ud. Tilsæt halvdelen af citronraspen og 2 spiseskefulde citronsaft til smørkremen.
- Lad kagen køle af og smør toppen med citronsmørkremen. Varm en tør pande op og rist den revne kokos let i et par minutter. Drys den ristet kokos og den resterende citronrasp over kagen.