Kage opskrifterLækre desserterOpskrifter

Kokoskage med citrontopping

Lav denne lækre kokoskage med citrontopping: en luftig kage med et eksotisk twist. Dækket med en cremet citron-smørkrem og sprød, ristede kokosflager. Kombinationen af sød kokos og frisk citronsmag giver en himmelsk godbid.

Ingredienser

  • 200 g hvid farin
  • 3 æg
  • 2 pakker vaniljesukker
  • 140 ml kokosmælk (Go-Tan)
  • 160 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 220 g selvhævende mel
  • 90 g revet kokos (tørret)

Citrontopping

  • 100 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 citron
  • 3 spiseskefulde revet kokos

Udstyr

  • Springform 22 cm
  • Bagepapir

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Beklæd bunden af springformen med bagepapir og smør siderne.
  3. Smelt smørret til kagen i en gryde. Pisk æggene, kokosmælken, farin og vaniljesukker sammen i en skål med et piskeris eller en mixer.
  4. Når smørret er afkølet, tilsæt det til æggeblandingen. Rør derefter selvhævende mel, revet kokos og salt i dejen.
  5. Hæld dejen i formen og bag kagen i cirka 45 minutter, eller indtil den er gennembagt.
  6. Lav citrontoppingen: Mix smørret cremede og lys i farven. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Riv citronen og pres saften ud. Tilsæt halvdelen af citronraspen og 2 spiseskefulde citronsaft til smørkremen.
  7. Lad kagen køle af og smør toppen med citronsmørkremen. Varm en tør pande op og rist den revne kokos let i et par minutter. Drys den ristet kokos og den resterende citronrasp over kagen.