Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Kødfri lasagne på to måder







Kødfri lasagne på to måder

Beskrivelse: Lasagne er en lækker og mættende ret, der passer perfekt til et måltid, når du har brug for noget opvarmende. I denne opskrift præsenterer vi to varianter, så du kan vælge den, der passer bedst til din smag!

Indkøbsliste:

Grundingredienser:

  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 selleristænger
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spiseskefulde rapsolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 0,5 teskefuld salt
  • 2 teskefulde Santa Maria sort peber
  • 200 g spinat
  • 200 g friske lasagneplader
  • 2 dl revet ost

Smagsvarianter:

  • 1 teskefuld Santa Maria chiliflager (valgfrit)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 225°C.
  2. Hak løg, gulerødder og selleri, og steg dem på panden sammen med hvidløg, indtil alle ingredienser er bløde.
  3. Tilsæt de hakkede tomater, salt, peber og din valgte smagsvariant. Lad det simre ved lav varme i 5 minutter, fjern det derefter fra varmen og hæld det i en separat skål.
  4. Varm let spinaten på panden, så det er nemt at smøre på lasagnepladerne.
  5. I en ovnfast form lægges lagvis lasagneplader, tomatsauce og spinat.
  6. Dæk toppen med revet ost.
  7. Bag lasagnen i midten af ovnen i cirka 25 minutter, eller indtil pladerne er bløde, og osten har fået en fin gylden farve.
  8. Når den er klar, tag lasagnen ud af ovnen og lad den hvile et par minutter før servering.