Kakaowy szarlotka med buddning
Ingredienser
Dej
- 500 g mel
- 1 kop sukker
- 4 spiseskefulde kakao
- 2 teskefulde bagepulver
- 250 g smør
- 50 g svinefedt eller ekstra smør
- 4 æggeblommer
Budding
- 2 pakker vaniljebudding med sukker
- 1 liter mælk
Æbler
- 1 kg æbler (helst af reneta-sort)
- 1 spiseskefuld vaniljesukker
- 1 spiseskefuld smør
- 2 spiseskefulde rørsukker eller hvidt sukker
- 2 teskefulde kanel
Forberedelse
1. Dej
Forbered en bageform med en diameter på ca. 27-28 cm eller 20×30 cm. Smør formen og beklæd den med bagepapir. Bland mel, kakao, bagepulver, en knivspids salt og sukker. Tilsæt smør og svinefedt (hvis du bruger det) i små stykker, og ælt dejen. Til sidst tilsættes æggeblommer. Form dejen til en kugle, flad den ud, pak den ind i folie, og læg den i køleskabet.
2. Æbler og budding
Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i små stykker. Læg æblestykkerne i en gryde, tilsæt vaniljesukker, smør, rørsukker og kanel. Steg dem i cirka 15 minutter, indtil æblerne begynder at falde fra hinanden. I mellemtiden opløses buddingen i 250 ml mælk. Bring resten af mælken i kog. Tilsæt herefter den opløste budding og pisk kraftigt, indtil den er blevet tykkere. Tag af varmen.
3. Bagning
Forvarm ovnen til 170°C. Tag dejen ud af køleskabet og del den i to dele. Skær den ene halvdel i skiver og fordel dem i bunden af formen. Fordel æblerne over dejen og hæld derefter buddingen over. Riv den anden halvdel af dejen på et rivejern og drys den over fyldet. Bag i cirka 45 minutter.