Josephs Tærte med Rosa Praliner
Denne tærte er lækker, men dyr: vi bruger hverken æggehviderne eller mandlerne fra pralinerne. Til æggehviderne kan du bruge din bedste opskrift på marengs. Med hensyn til mandlerne, her er mit råd: For at undgå, at de bliver bløde af de 45 minutters bagetid, dræn dem så snart sukkeret omkring dem er smeltet, og lad dem tørre i ovnen, indtil de bliver sprøde igen. Derefter kan du lægge dem på tærten efter, at du har hældt cremen på.
Ingredienser
- 60 cl fløde
- 300 g rosa praliner
Sødet dej:
- 250 g mel
- 125 g smør i stykker
- 60 g sukker
- 3 g salt
- 4 æggeblommer
Fremgangsmåde:
- Hæld melet i en skål, tilsæt sukker, salt og smør i stykker. Smuldr dejen med hænderne, indtil blandingen er ensartet. Tilsæt derefter æggeblommerne, ælt hurtigt og form dejen til en tyk skive. Film den og stil den på køl i mindst 2 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet, og når den er blød nok, rul den ud for at fylde en tærtering på ca. 25 cm i diameter, placeret på en bageplade dækket med bagepapir. For at beklæde formen, læg dejen forsigtigt i midten. Skær overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel og lad den hvile på køl i mindst 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C.
- I mellemtiden knuses pralinerne og kommes i en pande med høje kanter. Tilsæt fløden, bring det i kog og lad det reducere i 45 minutter ved middel varme. For at teste, om cremen er færdig, dryp en dråbe på en tallerken – hvis den stivner, er den klar.
- Dæk dejen med stanniol og fyld med ris, tørrede bønner eller linser, og bag i ovnen i 20 minutter. Fjern folien og fyldet, sænk temperaturen til 180°C og bag i yderligere 7 minutter.
- Hæld cremen gennem en fin si over tærtebunden. Lad den sætte sig i 3 timer, før du serverer. Du kan eventuelt stille den i køleskabet i 10 minutter før servering.