Honningglaseret Skinke à la Christian
Skinken kan også skæres i strimler, før den tilberedes. Denne ret fungerer som en forret og kan serveres både varm eller kold.
Ingredienser
- 7 skiver Bayonneskinke, ikke for tykke eller store (eventuelt halverede skiver)
- 3 spiseskefulde honning (akacie, lyng)
- ½ glas rødvinseddike
- 2 spiseskefulde varmt vand
- 5 fed hvidløg, finthakkede (fjern spiren)
- Peber (ingen salt, skinken er allerede saltet)
- Finthakket persille
Fremgangsmåde:
- Brun skinkeskiverne hurtigt i en stor pande, hvor du har smeltet lidt andefedt eller brugt et par dråber olie (jordnødde-, solsikke- eller olivenolie).
- Tag skinkeskiverne op af panden, og steg de finthakkede hvidløgsfed i den resterende stegefed.
- Hæld derefter honningen i panden, og rør godt rundt. Når honningen er flydende, tilsæt rødvinseddiken. Lad det fordampe lidt, tilsæt derefter de to spiseskefulde varmt vand, og læg skinkeskiverne tilbage i panden i 2-3 minutter ved lav varme.
- Før servering drysses retten med finthakket persille.