Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Honningglaseret Skinke à la Christian

Skinken kan også skæres i strimler, før den tilberedes. Denne ret fungerer som en forret og kan serveres både varm eller kold.

Ingredienser

  • 7 skiver Bayonneskinke, ikke for tykke eller store (eventuelt halverede skiver)
  • 3 spiseskefulde honning (akacie, lyng)
  • ½ glas rødvinseddike
  • 2 spiseskefulde varmt vand
  • 5 fed hvidløg, finthakkede (fjern spiren)
  • Peber (ingen salt, skinken er allerede saltet)
  • Finthakket persille

Fremgangsmåde:

  1. Brun skinkeskiverne hurtigt i en stor pande, hvor du har smeltet lidt andefedt eller brugt et par dråber olie (jordnødde-, solsikke- eller olivenolie).
  2. Tag skinkeskiverne op af panden, og steg de finthakkede hvidløgsfed i den resterende stegefed.
  3. Hæld derefter honningen i panden, og rør godt rundt. Når honningen er flydende, tilsæt rødvinseddiken. Lad det fordampe lidt, tilsæt derefter de to spiseskefulde varmt vand, og læg skinkeskiverne tilbage i panden i 2-3 minutter ved lav varme.
  4. Før servering drysses retten med finthakket persille.