Hjemmelavede marshmallows
Marshmallows er måske ikke så almindelige her i landet, men du har sikkert stødt på dem og smagt dem før. Marshmallows er et godt eksempel på, hvad sukker kan gøre ved en bestemt temperatur. Der findes mange opskrifter på marshmallows – fra simple opskrifter med sukker og gelatine til mere avancerede versioner, hvor man bruger italiensk marengs. Her hældes en sukkerlage i piskede æggehvider, hvilket giver bløde og stabile skumfiduser, der holder længe. Hvis du kan lide at eksperimentere i køkkenet, så prøv at lave dine egne marshmallows!
Marshmallows fra Sisters Bakery
Ingredienser:
Til marshmallowmassen:
- 3 æggehvider (ca. 90 g)
- 220 g sukker
- 110 ml vand
- Vanilje (vaniljesukker eller korn fra en halv vaniljestang)
- 10 blade gelatine (ca. 10 g)
- Til frugtversion: tørret frugtpulver eller 2-3 spsk syltetøj
Til overtræk:
- 50 g flormelis
- 50 g majsstivelse
Fremgangsmåde:
Start med at lægge gelatinebladene i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter, så de bliver bløde.
Forbered derefter en form, hvor marshmallowmassen skal hældes i. Brug en bageform foret med plastfolie, og drys formen med en blanding af flormelis og majsstivelse. Gem resten af blandingen til senere.
Klem gelatinen fri for vand og smelt den forsigtigt i en lille gryde ved lav varme, uden at lade den koge. Stil den til side.
I en stor skål forberedes æggehviderne.
Hæld vand og sukker i en mellemstor gryde, tilsæt vanilje, og lad det koge. Når sukkerlagen når 120 grader, begynder du at piske æggehviderne ved lav hastighed, så de bliver let skummende.
Når sukkerlagen når 140 grader, hældes den langsomt i de piskede æggehvider, mens du fortsætter med at piske. Tilsæt derefter den smeltede gelatine og pisk i yderligere 7-10 minutter, indtil massen er fast og blank.
For en frugtversion kan du nu tilsætte lidt syltetøj eller tørret frugtpulver og blande det godt ind.
Hæld marshmallowmassen i den forberedte form, glat overfladen og drys med flormelis- og stivelsesblandingen. Arbejd hurtigt, da massen begynder at stivne. Gem resten af blandingen til senere, når skumfiduserne skal skæres.
Lad massen hvile i køleskabet natten over.
Skæring af marshmallows:
Vend den stivnede masse ud på en skærebræt drysset med flormelis- og stivelsesblanding. Brug en skarp kniv til at skære massen i strimler og derefter i små firkanter. Rul skumfiduserne i den resterende flormelis- og stivelsesblanding for at undgå, at de klistrer sammen. Si overskydende blanding væk.
De færdige marshmallows kan opbevares længe i en lufttæt beholder.